6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAjánljukAugusztus első hetében sem lehet unatkozni Pécsett

Augusztus első hetében sem lehet unatkozni Pécsett

Elérkezett az augusztus, az utolsó nyári hónap, így azok, akiknek szeptemberben kezdődnek a tanulmányok, a pihenés hajrájához érkeztek. A pécsi események azonban nemcsak őket várják, hanem felnőtteket, gyerekeket egyaránt, mert továbbra sincs hiány a remek programokból. Az első hétről: koncertek, kiállítások, mozi és minden, ami kell!

A Zsolnay-negyed két remek koncerttel várja a látogatókat a héten, előbb a Preludio trio lép fel pénteken a Pirogránit udvaron este nyolc órakor, ahol legendás Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas olasz filmzenék virtuóz előadására lehet számítani, kőkemény dél-olasz hangulattal.

A Fekete Gyémánt Fesztivál Fúvószenekar koncertezik a Bóbita Szabadtéri Színpadon vasárnap este hattól, ahol a szabadtéri programokon pécsi és baranyai amatőr bányász, tűzoltó és városi fúvószenekarok, gyermek, ifjúsági, valamint német nemzetiségi együttesek találkoznak a közönséggel, felelevenítve a nagy múltra visszatekintő tradicionális fúvósmuzsikát, bemutatva a modern darabokból álló legújabb produkcióikat.

Jobbnál jobb programok látogathatóak a Zsolnay-negyedben

A Bóbita Bábszínházban Irijám és Jonibe kiállítása egész héten látogatható, hétfőtől péntekig 9–16-ig, míg szombaton szintén reggel 9-től 18-ig lehet megtekinteni.

A Csomópontok a végtelenben kiállításának az m21 Galéria ad otthont, mely keddtől vasárnapig 10–18-ig látogatható.

Pécs közelében, Dél-Baranyában az Ördögkatlan fesztiválon Beck Zoltántól, Lovasi Andráson át Másik Jánosig számtalan remek előadóval lehet találkozni, a különleges hangulatú fesztivál keddtől szombatig szórakoztatja a nagyérdeműt.

Beck Zoltán (30Y) is fellép az Ördögkatlan fesztiválon

Ha valaki a filmek világában merülne el, nem kell csüggednie, ugyanis a moziválaszték sem rossz, így az Urániában és a Cinema City termeiben is lehet találni bárki számára érdekes filmet. A gyerekfilmektől kezdve a sci-fi kategórián keresztül a történelmi filmekig mindennel lehet találkozni.

A legnépszerűbbek között szerepel a Baywatch, a Gru 3 és a Dunkirk, vagy akár a Karib-tenger kalózainak legújabb része. A Cinema City vetített filmjei közül itt válogathatunk.

A mozikban is nagy a választék

Az Uránia Mozi is várja vendégeit egész héten: kedden és szerdán a Dzsungel-mentőakció, az Atomszőke, a Valerian és az ezer bolygó városa mellett a Dunkirk című filmet vetítik. Csütörtökön a Baywatch és a Setét torony is beköszön, pénteken a horror szerelmesei is örülhetnek, mivel a Pince című film csatlakozik a sorhoz. A pontos időpontokról, a filmekről részletesebben itt tájékozódhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő