Augusztus első hetében sem lehet unatkozni Pécsett

Újra dübörög a város!

Elérkezett az augusztus, az utolsó nyári hónap, így azok, akiknek szeptemberben kezdődnek a tanulmányok, a pihenés hajrájához érkeztek. A pécsi események azonban nemcsak őket várják, hanem felnőtteket, gyerekeket egyaránt, mert továbbra sincs hiány a remek programokból. Az első hétről: koncertek, kiállítások, mozi és minden, ami kell!

hirdetés

A Zsolnay-negyed két remek koncerttel várja a látogatókat a héten, előbb a Preludio trio lép fel pénteken a Pirogránit udvaron este nyolc órakor, ahol legendás Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas olasz filmzenék virtuóz előadására lehet számítani, kőkemény dél-olasz hangulattal.

A Fekete Gyémánt Fesztivál Fúvószenekar koncertezik a Bóbita Szabadtéri Színpadon vasárnap este hattól, ahol a szabadtéri programokon pécsi és baranyai amatőr bányász, tűzoltó és városi fúvószenekarok, gyermek, ifjúsági, valamint német nemzetiségi együttesek találkoznak a közönséggel, felelevenítve a nagy múltra visszatekintő tradicionális fúvósmuzsikát, bemutatva a modern darabokból álló legújabb produkcióikat.

Jobbnál jobb programok látogathatóak a Zsolnay-negyedben

A Bóbita Bábszínházban Irijám és Jonibe kiállítása egész héten látogatható, hétfőtől péntekig 9–16-ig, míg szombaton szintén reggel 9-től 18-ig lehet megtekinteni.

A Csomópontok a végtelenben kiállításának az m21 Galéria ad otthont, mely keddtől vasárnapig 10–18-ig látogatható.

Pécs közelében, Dél-Baranyában az Ördögkatlan fesztiválon Beck Zoltántól, Lovasi Andráson át Másik Jánosig számtalan remek előadóval lehet találkozni, a különleges hangulatú fesztivál keddtől szombatig szórakoztatja a nagyérdeműt.

Beck Zoltán (30Y) is fellép az Ördögkatlan fesztiválon

Ha valaki a filmek világában merülne el, nem kell csüggednie, ugyanis a moziválaszték sem rossz, így az Urániában és a Cinema City termeiben is lehet találni bárki számára érdekes filmet. A gyerekfilmektől kezdve a sci-fi kategórián keresztül a történelmi filmekig mindennel lehet találkozni.

A legnépszerűbbek között szerepel a Baywatch, a Gru 3 és a Dunkirk, vagy akár a Karib-tenger kalózainak legújabb része. A Cinema City vetített filmjei közül itt válogathatunk.

A mozikban is nagy a választék

Az Uránia Mozi is várja vendégeit egész héten: kedden és szerdán a Dzsungel-mentőakció, az Atomszőke, a Valerian és az ezer bolygó városa mellett a Dunkirk című filmet vetítik. Csütörtökön a Baywatch és a Setét torony is beköszön, pénteken a horror szerelmesei is örülhetnek, mivel a Pince című film csatlakozik a sorhoz. A pontos időpontokról, a filmekről részletesebben itt tájékozódhat.