6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKoncertAzokat köszöntik, akik élettel töltötték meg a várost

Azokat köszöntik, akik élettel töltötték meg a várost

Nyolcadik alkalommal köszöntik a pécsi időseket október 18-án és 19-én az Idősek Világnapja alkalmából a Kodály Központban.

Az Idősek Világnapja alkalmából idén két napon keresztül, október 18-án és 19-én is megrendezik a pécsi idősek előtt tisztelgő hagyományos ünnepi koncertet a Kodály Központban. Összesen 5 alkalommal csendülnek fel a koncertteremben a hála és tisztelet dallamai: október 18-án 14 órakor és 16 órakor, október 19-én pedig 11 órakor, 14 órakor és 16 órakor.

Minden évben többszörös telt ház van, érdemes gyorsan regisztrálni

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a 2011 óta immár nyolcadik alkalommal megrendezett esemény kapcsán elmondta, hogy a város célja az, hogy az Idősek Világnapján azok előtt hajtsák meg fejüket, akik több mint fél évszázada élettel töltötték meg az akkor még kisvárosnak számító Pécset.

– Kötelességünk megköszönni minden itt élő idős polgárnak, hogy életük munkájával felépítették a várost, hogy tapasztalataikat, ismereteiket, tudásukat, örökségüket átadva gyermekeiknek, unokáiknak kulturálisan és gazdaságilag is felvirágoztatták Pécset – mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy az idei Idősek Világnapján köszöntött pécsiek egy gazdaságilag és politikailag is kemény időszakban neveltek fel egy új generációt, újra lábra állítva a várost.

Felvirágoztatták a várost

A polgármester elmondta, hogy idén, a családok évében ki kell emelni, hogy a mai fiatal generáció tagjai alig gondolnak bele abba, hogy mennyivel nehezebb volt az előző évszázadban a családosok, a gyermeket nevelők helyzete. Mint mondta, ma jóval egyszerűbb, könnyebb és jobb felnőni, mint 2-3 generációval ezelőtt, ezt azonban a fiatalabbak azoknak köszönhetik, akik azért éltek és dolgoztak hosszú, nehéz évtizedeken át, hogy ők egy szabadabb városban nőhessenek fel, tanulhassanak és alapíthassanak családot. Az Idősek Világnapján rendezett hagyományos pécsi koncerttel mindezért mond köszönetet az önkormányzat.

Fontos tudni, hogy aki részt szeretne venni a köszöntőkoncertek valamelyikén, annak október 10-ig ezt jeleznie kell telefonon a 06 72/533-995, 06 72/533-938-as vagy a 06 72/533-812-es telefonszámon, munkanapokon 8 és 16 óra között. A regisztráció után a jegyeket a Kodály Központ jegypénztárában vehetik át október 15-től október 17-ig 10 és 18 óra között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő