Balkan Fanatik, Dés László és a Pannon Filharmonikusok: folytatódik a Zsolnay 360 koncertsorozat

Úgy tűnik, imádják a pécsiek a 360 fokban rögzített, teljesen élőszerű koncertfelvételeket, mert a Kéméndi Trio előadását már közel ötezren nézték meg a Youtube-on – írja csütörtöki közleményében a Zsolnay Örökségkezelő.

A folytatásban jön a Balkan Fanatik, a Cedar Knoll és a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval.

Az országban ritkaságnak számító, high-tech felvételek lényege: az előadás teljes atmoszféráját rögzítik 360 fokban, így a közönség online részese lehet a koncertnek, kedvére forgathatja és közelítheti a képet.

A következő előadás május 14-étől látható: a Balkan Fanatik koncertje egyesíti a zenei kultúrákat és stílusokat, legyen szó hiphopról, népdalokról, elektronikus vagy a világzenéről.

Ezt követően május 19-én a Cedar Knoll mutatkozik be az online térben. A Pécsi Tudományegyetemen verbuválódott banda „igazi felsőoktatási zenekar”.

Dés László visszatérő vendég lesz mostanában Pécsen. A Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekarral készült 360 fokos online koncertjét május 21-től láthatja a közönség, de aki inkább élőben élvezné a legenda hangját, az június 7-én, a Kodály Központban személyesen is átélheti a varázst.

Az előadások YouTube-on követhetők ingyenesen a Pécsi Programok csatornáján.

A teljes élmény érdekében ajánlott nagy felbontást választani.
A feltöltéstől számított 30 napig látható minden elkészült minikoncert.

Hirdetés