Hirdetés

Február 18-án tartották az Artisjus-díj átadóját, amelyen a baranyai kötődésű Bérczesi Róbert, a Hiperkarma énekes-frontemberének munkáját is elismerték, ő lett az év könnyűzenei szövegírója.

A díjazott az elismerést a Napsütötte rész című dal szövegéért kapta. Az énekes, gitáros, dalszerző a Hiperkarma zenekar frontembereként a magyar mainstream alternatív zenei szcéna egyik meghatározó arca. A 2000-es évben született Dob+basszus című szerzeménye szállóigévé vált, sőt egy díjnyertes könnyűzenei tévéműsor címét is tőle kölcsönözték.

Dalszövegei egyéni látásmódúak és kegyetlenül őszinték, a szerző sajátos stílusával, asszociatív csavarjaival és lendületével nem mindennapi színt hozott a magyar zenei életbe. A Hiperkarmán kívüli zenei tevékenysége is gazdag: szólóalbumokat adott ki, három énekesnővel Barikák néven alapított szobazenekart, amely a magyar költészet és a népdalkincs hagyományát elevenítette fel. Karafiáth Orsolya alkotótársaként pedig részt vett a Rájátszás projektben. Nemes Andrással közös rövid életű, de annál nagyobb lelkesedéssel fogadott zenekaruk, a BioRoBoT a lemezkiadásig is eljutott. Kiss Lászlóval közösen írott életrajzi könyve 2019. április 8-án jelenik meg Én meg az Ének címmel.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét