3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaBeck Zoliék szerint szükség van a pécsi fesztiválokra

Beck Zoliék szerint szükség van a pécsi fesztiválokra

Mint ismert, 2012-ben eddig soha nem látott mennyiségű fesztivált rendeznek Pécsen. A régiek között számos új esemény is lesz, mert a városvezetés szerint ez lehet Pécs egyik kitörési pontja. Megkérdeztük mit szólnak az érintettek az irányhoz.

Beck Zoli (30Y):

A különböző természetű és tematikájú pécsi fesztiváloknak ugyan sok közük a mi zenekarunkhoz nincs, de nagy szükség van rájuk. Azok a rendezvények jók igazán, amelyeket nemcsak passzív résztvevőként szemlél a közönség, hanem az érdeklődő maga is bele tud merítkezni, tevékenyen részt tud vállalni benne. Szerintem egy fesztivál akkor működik jól, ha nemcsak egy színpadot vagy éppen egy bódét állnak körül az emberek, hanem testközelből meg tudnak ismerkedni a helyi termékek előállítóival, a helyi művészekkel. Ha az ilyenekből nem lesz hiány, az előbbre viszi a várost is.

Szentgyörgyváry Péter (Vivat Bacchus):

Nagyon örülünk annak a folyamatnak, amelynek segítségével egyre hangsúlyosabbak lesznek a pécsi fesztiválok. Azt valljuk ugyanis, hogy e rendezvények az anyagi gondok, gazdasági problémák világában is képesek kizökkenteni az embereket a szürke hétköznapokból. Pécsen mindig is nagy igény volt és lesz a zajos, színes, ízes szabadtéri rendezvényekre, ráadásul mi is szórakoztathatjuk a nagyérdeműt idén többször is – így a Vivat Bacchus vezetője, aki hozzátette: áprilisban tartják az idei, sorozatban az ötödik önálló estjüket, a Vivat Bacchus Estet.

Vörös Ferenc (ügyvezető, Murphy’s Pub)

A vendéglátóipar és a szállásadók számára mindenképpen előnyös, ha időről időre tömegeket megmozgató rendezvényeknek ad otthont a belváros. Mi mindenképpen azt szeretnénk ugyanakkor, hogy bennünket, vendéglátósokat idejében értesítsenek a rendezvényekről, s arról, mi módon tudunk rákészülni, bekapcsolódni az eseményekbe. Szeretnénk elérni, hogy a helyi, azaz a városban adózó éttermeseket preferálják a kitelepülések megszervezésekor, s komolyan vonjanak bele a programokba, egyeztessenek velünk a várható forgatókönyvekről.

Ha már Pécs, ha már fesztiválhangulat, álljon itt a Punnany Massif legújabb klipje. Élvezd!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő