A bécsi Musikvereinban ad koncertet október 13-án, szombaton a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, az eseményen a Pécsi Egyetemi Kórus is közreműködik – mondta Izaki Maszahiro fő-zeneigazgató az eseményről szóló sajtótájékoztatón kedden Szolnokon.

A fő-zeneigazgató mérföldkőnek nevezte az októberi hangversenyt, amely folytatása az évek óta közösen ápolt kulturális, művészeti együttműködésnek a szolnoki szimfonikusok és a japán művészek között. A koncerten tanúja lehet a közönség a kultúrák találkozásának és összefonódásának – jegyezte meg.

A Musikvereinban megrendezendő koncert a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. és a C-Pro LLC Concert Production közötti tárgyalások eredménye. Izaki Maszahiro hangsúlyozta, hogy nagy büszkeség számukra, hogy felléphetnek a kiváló akusztikájú Musikvereinban.

A hangversenyen Johannes Brahms Változatok egy Haydn-témára op. 56a, illetve Német requiem op. 45 műveit hallhatja a közönség – számolt be. A koncert először Szolnokon hangzott el október 8-án.

Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzsere a sajtótájékoztatón elmondta: a hangversenyen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar mellett közreműködik a Pécsi Egyetemi Kórus (karigazgató Lakner Tamás), a japán Brahms Koncert Kórus (karigazgató Cudzsi Siroh), valamint két szólista: Jamada Ecuko szoprán és Ojama Dajszuke bariton.

Hirdetés