Bóbita: Töpszli kutya is jótékonykodik

Október végén mutatta be a Bóbita Bábszínház Szabó Attila Világgá mentem, jaj! című, óvodásoknak szóló meséjét. A teátrum a november 7-én 16 órakor kezdődő előadás bevételét a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak ajánlja föl.

Fotó:  Bublik Róbert

Töpszli kutyus meséjét kifejezetten a Bóbita Bábszínháznak írta Szabó Attila, aki fontos alkotótársra talált a tervező-rendező Bartal Kiss Rita személyében. A gyermekirodalomból persze sok kedves mese kínálta magát, ám végül úgy gondolták, ötleteikből inkább új történetet kerekítenek.

– Az állatmesék nem véletlenül tanítómesék, a gyermek ugyanis tökéletesen azonosul a szereplőkkel, miközben némi távolságtartás is jellemzi a történettel való találkozását – véli Bartal Kiss Rita, az előadás tervező-rendezője. – Márpedig az alapötlet, amire a mi mesénk épül, minden ovis életében jelen van. Mert legalább egyszer mindannyian világgá mennek. Legalábbis elhatározzák. Aztán, hogy az utca végétől is folytatják-e az utat, már nem biztos, de a vágy megfogalmazódik a lelkükben.

– Töpszli kutya is – összeszedvén minden bátorságát – nekivág a nagyvilágnak.
– Olyan főhőst választottunk, aki nagyon szerethető, s akikkel találkozik: a vakondok, a veréb, a macska, a bagoly, a csiga mind-mind külön karakter. Kedvesek, viccesek, anyáskodók, segítőkészek.

Az előadást nemcsak a gyermekek fogadták nagy örömmel, hanem a felnőttek is, köszönhetően a sok nyelvi és zenei leleménynek. Csernák Zoltán muzsikája éppoly varázslatos, mint az egész produkció látványvilága.
A most vasárnapi bevételt a Bábosok a Gyermekekért – Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alap a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak juttatja el. A nézőktől a jegyárat az előcsarnok becsületkasszájába várják.

Hirdetés