Pécsre is jönnek: búcsúturnéra indul az 50 éves Omega

Tíz állomásból álló, országos búcsúturnét tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes március 9. és április 27. között – jelentette be Kóbor János pénteken Egerben.

A koncert első állomása a hevesi megyeszékhely lesz, itt hangzik el Magyarországon először az Omega szimfonikus blokkja, illetve az Omega-rapszódia elnevezésű összeállítás – közölte a turné beharangozó sajtótájékoztatóján az együttes frontembere.

Eger mellett Békéscsabán, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen lép fel az együttes, illetve az elképzelések szerint szeptember 23-án az Omega 50. születésnapján lesz egy plusz koncert Budapesten – tette hozzá.

Mint elmondta, a félórás szimfonikus blokk keretében egy erre az alkalomra összeálló szimfonikus zenekar egy ismert Omega-számokból készült opust fog játszani. A válogatásban olyan dalok feldolgozása szerepel, mint a Nyári éjek asszony, a Fekete pillangó vagy az Égi vándor.

A műsor második részében mutatják be az Omega-rapszódiát, amelyben már az együttes viszi a főszerepet nagyzenekari aláfestéssel. Leginkább az elektronikus hangszereket pótolják majd klasszikus instrumentumokkal és az együttes progresszívebb darabjai csendülnek fel.

A 2-2,5 órás műsor utolsó részében pedig egy hagyományos rockkoncerten érezheti majd magát a publikum – ismertette a programot a zenész.

Kóbor János hangsúlyozta: ugyan az elmúlt időszakban már sokan erodálták a búcsúkoncert fogalmát, ők valóban komolyan gondolják a visszavonulást. Egyben egyfajta vidámságot, jókedvet is szeretnének teremteni, fel szeretnék oldani azt a fajta letargiát és rosszkedvet, ami tapasztalható az országban, hiszen ennyire nem állunk rosszul, különösen a régió egyéb országaihoz képest – vélekedett.

Aki az Omegát szereti, nem fog csalódni, mert azt fogja kapni, amit az Omegától várni lehet – ígérte Kóbor János, aki szerint a szimfonikus zenét csak annyiban használják, amennyiben az pluszt ad zenéjükhöz.

Felidézte, hogy 1962. szeptember 23-án alakult meg a zenekar Budapesten, a Műegyetem kollégiumában, vagyis egyidős a Rolling Stonessal. Akkor még egyikük sem számított arra, hogy 50 évig tart majd a közös zenélés – fogalmazott a sajtótájékoztatón Kóbor János.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés