5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapArtBudapest mellett Spanyolországban is bemutatkoznak a ZSÖK korábbi kiállításai

Budapest mellett Spanyolországban is bemutatkoznak a ZSÖK korábbi kiállításai

A pécsi kulturális golding Galéria divíziója számára nagyon fontos a szakmai kapcsolatok építése, ennek köszönhetően egy cserekiállítás és egy spanyolországi vendégeskedés is megvalósul – adta hírül a Zsolnay Örökségkezelő.

A Pécsi Galéria 18 éven felülieknek szóló, nagy sikerű kiállítása volt tavaly A test ördöge. A főváros legújabb kortárs művészeti színtere, a Gallery MAX is felfigyelt erre.  Az együttműködésnek köszönhetően pénteken nyílik meg a pécsi szervezésű kiállítás a budapesti helyszínen. A Gallery MAX legutóbbi tárlata, a Magyar Géniusz pedig június 3-tól a Pécsi Galériában mutatkozik be.

– Egyfajta cserekapcsolat valósul meg, amivel kedvezünk a pécsi és a budapesti kiéllításkedvelő közönségnek is. A vendégkiállítások egyúttal növelik mindkét kiállítóhely ismertségét és népszerűségét – fogalmazott a ZSÖK közleményében az intézmény vizuális művészeti vezetője, Fekete Valéria, aki azt is elmondta, hogy nemzetközi sikernek is örülhetnek.

Tavaly novemberben nyílt meg Bátori Zsolt La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város című fotókiállítása a pécsi Művészetek és Irodalom Házában, a Martyn Ferenc Galériában. A tárlat jelenleg Spanyolországban, Murcia városában látható, ott, ahol a fotók eredetileg is készültek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő