Buliváros lesz Pécsből: jön a Made in Pécs Fesztivál!

Másodszor csap a húrok közé a város: a Made in Pécs Fesztivál idén több mint száz előadót vonultat fel hat helyszínen – ráadásul egyetlen nap alatt, január 7-én! A szombat tehát igazi ünnep a helyi zenészek körében, ráadásul ugródeszkát jelenthet a fiatal, kevésbé ismert előadók, bandák számára is.

Az egész világon egyedülálló program a Made in Pécs Fesztivál. Sehol máshol nem sűrítettek még össze ennyi zenekart egy napon mindössze fél tucat helyszínen játszani egy városon belül. Ez mutatja Pécs elkötelezettségét a helyi könnyűzene iránt.

Gellai Gergő, az esemény főszervezője elmondta, kellemes meglepetés volt a tavalyi, első fesztivál, ahol 89 zenekar lépett fel öt helyszínen. Idén ez a szám 109-re bővült hat helyszínen.

Annyira sikeresnek bizonyult a 2016-os, hogy van olyan idei fellépő banda, akiket a tavalyi Made in Pécs Fesztivál inspirált a megalakulásra – akkor még csak a közönség tagjaiként voltak jelen.

– Tulajdonképpen senkinek sem mondtunk nemet, aki színpadra tud állni egy húszperces produkcióval, az jöhetett – mondta Gellai.

– A sűrű menetrendet próbáltuk kicsit lazítani. A 20 perces előadások után 20 perces technikai szünetek jönnek, a belvárosi helyszínek pedig nagyon közel vannak egymáshoz.

Liza a tavalyi fesztiválon – ő azóta az X-Faktorban is megmutatta tehetségét:

A fesztivált a Trafikban záró !HARSH zenekar tagja, Csillik András elmondta, mit jelent egy fiatal alakulat számára egy ilyen rendezvény.

– Egy bandának az első koncerteket a legnehezebb összehozni, egy ilyen alkalom viszont óriási lendületet adhat minden kevésbé ismert fellépőnek, ahhoz, hogy bekerüljön a körforgásba. Onnan már könnyebb előrébb lépni.

Pécs Magyarország talán legnagyobb könnyűzenei központja, ahol mindig akadnak tehetséges zenekarok, akiket nem ismer a közönség.

– Most jó alkalom ez a fesztivál arra, hogy az egész ország lássa, Pécsett tényleg mindenki zenélni szeretne, mindenki részt akar venni a zenei életben – ez az oka annak, hogy itt születnek a legjobb bandák – fogalmazott.

Íme a !HARSH, 21 óra 20 perckor láthatjuk őket a Trafikban.

Délelőtt tíz órakor indul a fesztivál, méghozzá a zenei nagyágyúkkal, ezzel is minél előbb kicsalogatva a hallgatóságot a helyszínekre. Olyan előadók kezdenek majd, mint a legendás Rudán Joe, Takáts Eszter, vagy például a Psycho Mutants.

A pécsi zene ünnepén délelőtt 10-től este 10-ig tartanak a koncertek, érdemes az egész napot a belvárosban tölteni!

Helyszínek és a részletes műsor az esemény facebook-oldalán!

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés