10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaBulizni fog Régi Kertváros: közeleg a Honvéd Téri Napok!

Bulizni fog Régi Kertváros: közeleg a Honvéd Téri Napok!

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Régi Kertváros őszköszöntő fesztiválját, a Honvéd Téri Napokat. Idén szeptember 28–30. között várják a színes, ingyenes programokra az érdeklődőket.

Szeptember 28-án 17 órakor halálának 75. évfordulója alkalmából Rejtő Jenő munkásságáról emlékeznek meg az Irodalmi Kávéházban, melynek az Apáczai Közösségi Ház ad otthont (Régi Kertváros, Tolsztoj u. 10.). Szeptember 29-én 10 órai kezdettel szintén az Apáczai Közösségi Házban kerül sor a „Közösségi Házak és közösségeik” címet viselő III. Megyei Közművelődési Szakmai Találkozóra.

Tavaly is óriási buli volt!

Szeptember 29-én 19 órakor a Szent Erzsébet Templomban (Berzsenyi D. u. 16.) a Pécsi Kamarakórus koncertjével folytatódik a programsorozat. Bach, Schubert, Grieg, Mendelssohn, Kodály művei csendülnek fel. Vezényel Tillai Aurél Kossuth-díjas érdemes művész és Halmi Gábor karnagy-tanár, orgonán közreműködik Fodor Gabriella tanár.

Szeptember 30-án a Honvéd tér gyermekparadicsommá változik át. 10 órakor a Bábkoffer Társulat várja a legkisebbeket Picirkusz játékára. 10.45-kor kezdődik a Receficélők zenekar gyermekeknek szóló koncertje. 14 órakor a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar az ANK Mazsorett Csoporttal közös felvonulással nyitja meg a délutáni programot. Az Apáczai Művelődési Ház csoportjai mutatkoznak be a továbbiakban a színpadon. Fellép az ANK Baranya Bokréta Népdalkör, a Szenior Örömtánc Csoport, a PEAC Birkózó Szakosztály, a T-Dance Társulat, a Breakdance Csoport és az EuroDance Táncszínház. 17.45-kor kezdődik a retró buli az Apsons Zenekarral.

Irány a Honvéd tér!

14 órától 18 óráig a Honvéd Téri forgatagban arcfestés, trambulin (KÉK Egyesület), kézműveskedés és baba orosz foglalkozás (Mosolymanó Egyesület), ambu-baba és elsősegélyjáték (Vöröskereszt) pecsétgyűjtős mesés játék (Csorba Győző Könyvtár és Apáczai Népmese Sátor), robotika-bemutató (Digiscool), légvár, mókás szumójáték, lufihajtogatás, Dottó kisvonat, biciklis bohóc, óriás társasjáték, papírszínház varázsolja majd el a gyermekeket.

A szülők mindeközben megpihenhetnek a Csorba Győző Könyvtár olvasóligetében, ahol könyvvásárlásra és helytörténeti játékra is lesz lehetőségük. Megmérettethetik magukat a muffinsütő versenyen az otthon elkészített finomságokkal, és finom borokat kóstolhatnak az ANK Bacchus Borklub sátránál.

Ne lepődjön meg senki, ha e mesés forgatagban R2-D2 a legendás Star Wars asztrodroid gurul el mellette. Igen, ott lesz ő is. Hiszen szeptember 30-án galaktikus szinten is jegyezhető buli lesz a Honvéd téren. Aki nem hiszi, járjon utána, mivel e nap egyben a Népmese Napja is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő