10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaCélegyenesben a komlói Színház felújítása

Célegyenesben a komlói Színház felújítása

A komlói önkormányzatának közleménye:

„A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, 2010. február 24-én kötött szerződés értelmében Komló Város Önkormányzata 207,6 millió forintot fordíthat a “Komló város kulturális intézményhálózatának és programkínálatának fejlesztése” című, DDOP-4.1.1/D-09-2f-2009-0001 számú projektre. A a Színház- és Hangversenyterem, valamint a Közösségek Háza felújítását is tartalmazza, melyek közül az előbbit már márciusban megkezdte a közbeszerzési pályázaton nyertes, komlói székhelyű Vitoép Kft.

A komlói XIX. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál június 18-i kezdetére a munkálatok nagyobbik részét már el is végezte a kivitelező. Most, július közepére még előrébb tart a beruházás.

A fejlesztés részeként megújult, megszépült az épület külseje: befejezték a hőszigetelést, a vakolást, a színezést és a külső nyílászárók cseréjét is. Ami pedig a belső munkálatokat illeti, kicserélték a nagyterem padlóburkolatát, újrakárpitozták a nézőtér székeit, sőt már megkezdték a légbefúvásos fűtési rendszer felújítását is.

Emellett kisebb javításokat végeztek el az akusztikai álmennyezeten, valamint korszerűsítették a színpadtechnika berendezéseit: új színpadi függönnyel és új világítástechnikával, reflektorokkal, fényvetőkkel váltották fel a régieket. Elkészült az eddig hiányzó akadály-mentesítés a bejárathoz érkezők számára, az előcsarnokban és az öltözőknél pedig mozgáskorlátozott-mellékhelyiséget alakítottak ki. A beruházás részeként felújították a Színház épülete előtti burkolatot és lépcsőt, kiépítették a korszerű külső térvilágítást, sőt áll már az új szökőkút is.

A következő hetekben az intézményben belső liftet is építenek a mozgáskorlátozott látogatók számára, a téren pedig felállítják az onnan korábban ellopott, “Hárpiácska” nevű szobor másolatát.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Komló, 2010. július 20.
Komló Város Önkormányzata

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő