Hirdetés

A cappella – különleges műfaj ez, egyre többen tudják, hogy a hangszerkíséret nélküli, pusztán énekhanggal való előadást jelenti. Az aktuális sztárok – például a Pentatonix sikere – nyomán immár emberek milliói rajonganak a stílusért. Most a világ egyik legismertebb professzionális a cappella együttese érkezik Pécsre, a svéd Real Group. Május 20-án a Kodály Központban ráadásul dupla élményben lehet része a közönségnek, ugyanis a hazai kedvenc Jazzation is fellép.

A stockholmi székhelyű Real Groupot „Chili Con Carne” című slágerük tette világszerte híressé. A megalakulások óta eltelt bő három évtized alatt 17 CD-t jelentettek meg, bejárták a világ legnagyobb színpadait, évről évre turnéznak Ázsiában és Amerikában, sőt, felléptek a svéd királyi esküvőn is!

Kristálytiszta hangzásukkal és személyes előadásmódjukkal mindig lenyűgözik a közönséget, legyen szó jazzről, popzenéről vagy éppen kortárs skandináv kórusmuzsikáról. Az öttagú csapat fellépett a japán-koreai rendezésű futball-világbajnokság nyitóünnepségén, saját tévéműsorokat és koncertturnékat szervez, és a Youtube-on 600.000-res megtekintések kísérik videóikat.

Az este másik fellépője a Jazzation ma Magyarország legismertebb jazz és a cappella formációja. 2017-ben „A Dal” című műsor kapcsán egy ország dúdolta a „Fall Like Rain”-t. Grazban, Pinerolóban és Lipcsében is elnyerték a legrangosabb a cappella versenyek nagydíjait, valamint az Independent Music Awards közönségdíját. Fantasztikus feldolgozásaik közül talán a legnépszerűbb a Hyppolit a lakájból ismert Köszönöm, hogy imádott című szám.

Május 20-án, 19 órától a Kodály Központ ad otthont a közös koncertnek, ahol a két formáció külön-külön és együtt is hallható lesz.

Jegy és részletek: ITT

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét