Családi nap a Cella Septichorában

Meghívó szombatra: tárlatvezetés az 1600 éves festett sírkamrák, titokzatos ókeresztény jelképek birodalmában, melynek során megismerheted őseink temetkezési szokásait, és túlvilágról alkotott elképzeléseit. A földalatti barangolást követően próbára teheted kézügyességedet és kreativitásod: építs római téglasírt, fess freskót, készíts mozaikot, tekerj gyertyát!

Római kori téglasír készítése: Ismerd meg a korabeli temetkezési formákat, sírépítményeket: a téglasírokat, szarkofágokat, és a sírkamrákat! Készítsük el egy római kori téglasír méretarányos makettjét!

Az antik mozaik: Kutasd fel a pécsi ókeresztény temetőben rejtőző titokzatos ókeresztény szimbólumokat! Ismerkedj meg az ókori mozaikkészítők munkájával, hogy te magad is elkészíthesd a saját mozaikképedet!

Festék, illetve freskókészítés a római korban: A pécsi ókeresztény temető falfestményei

Miből készültek a római kor gyönyörű freskói, falfestményei? Miért festették ki a sírkamrák falait? Mi a sírkamrákban látott képek témája? Gyere el, és ismerd meg az ókori festék, illetve freskókészítők munkáját, készíts velünk festéket ásványi és növényi alapanyagokból.

Méhviasz gyertya készítése

A rendezvény látogatóinak száma korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges a pecsorokseg@gmail.com email címen!

Belépőjegy: 1200 /fő + egy fő kísérő ingyenes

Fejlámpás tárlatvezetés 17 órától

Egy különleges kalandra hívunk a pécsi világörökségi helyszínen. Fedezd fel az ősi sírkamrák sejtelmes világát, vegyél részt egy misztikus élményben!

Be mernél menni éjszaka a Cella Septichora sötét termeibe egy fejlámpával? Ha van benned kurázsi és kalandvágy november 5-től felfedezheted az ősi sírkamrák sejtelmes világát! Regisztrálj előzetesen az info@pecsorokseg.hu e-mail címen és tarts velünk egy sétára!

Belépőjegy: 1000 Ft/fő, mely az idegenvezetést is tartalmazza.

A séta időtartama 1 óra.

Jegyár: 1200 /fő + egy fő kísérő ingyenes

Forrás: ZSÖK NKft.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés