10 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapKoncertCseh-szlovák utazásra csábít a Püspökvári zenés esték

Cseh-szlovák utazásra csábít a Püspökvári zenés esték

Augusztusban a Pannonisches Jugendsinfonieorchestert hallhatja a közönség, akik a már megszokott módon, formabontó, izgalmas muzsikával és kiváló borokkal várják a közönséget a Püspöki Palota kertjében.

Augusztus 29-én, szerdán 19 órakor a koncertsorozat zárásaként az érdeklődők egy „Cseh-szlovák utazás” részesei lehetnek. A zenekar tagjai Alpaslan Ertüngealp, török-görög karmester vezényletével adják elő többek között Krajči, Janáček és Dvořák műveit.

A Pannonisches Jugendsinfonieorchester „Einklang” Harmónia elnevezésű projektje, 2014-ben történt bemutatkozásuk óta immár negyedik alkalommal kínál közös fellépési lehetőséget az EU különböző tagországaiból származó fiatal muzsikusok számára. Katarina Budimaier programigazgató a magas színvonalú képzés, a résztvevők zenei tapasztalatainak szélesítése mellett a fiatal művészek egyéni személyiségfejlődését tartja a program legfontosabb céljának. A program során megszerzett zenei élmények és személyiségépítő tapasztalatok hozzájárulnak, hogy a serdülők idővel a jövő zenei nagyköveteivé váljanak majd országaikban.

Pannonisches Jugendsinfonieorchester

Eső esetén a koncertet a pécsi Püspöki Magtár Látogatóközpontban rendezik meg.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Filharmónia Magyarország belvárosi jegyirodájában, a Filter Jegybárban (7621 Pécs, Színház tér 2.), az ismert jegyirodákban, a jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen.

További információ: www.filharmonia.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő