A magyar operaélet krémje fogott össze a Pécsi Balettel és a VoiSingers kórussal, hogy egy csodálatos gálát varázsoljanak a Kodály Központba március 18-án 19 órakor. Az est bevételét a csíksomlyói árvaházak javára ajánlották fel.

A legnevesebb magyar operaénekesek: Kolonits Klára, Wiedemann Bernadett, Kovácsházi István, a Magyar Állami Operaház vezető szólistái, Molnár Levente, a Magyar Állami Operaház erdélyi származású fiatal vezető baritonistája, a világ vezető operaházainak és a New Yorki Metropolitan Opera ünnepelt sztárja, Dinyés Dániel zongoraművész és Szécsi Máté operaénekes, a ZSÖK programigazgatója fogtak össze a Pécsi Balettel és a VoiSingers kórussal, hogy egy káprázatos gálát varázsoljanak a Kodály Központba! Az est teljes bevételéből tartós élelmiszert, játékot és műszaki cikkeket adományoznak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt 200 magyar árva gyermeknek.

Az est fővédnöke Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Köszöntőt mond Gergely István ’Tiszti’, az árvaház vezetője, és Menczer Tamás államtitkár úr.

Házigazdák: Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész és Szécsi Máté operaénekes, az est megálmodója, aki már 20 esztendeje szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adományutakat.

Program

1. rész: a Pécsi Balett ősbemutatója

Molnár Zsolt Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas művész Belső vonzás című koreográfiája, amely az emberi kapcsolatok létrejöttét vizsgálja, hét fantasztikus balettművész előadásában.

2. rész: Az operairodalom gyöngyszemei világhírű énekesek előadásában, Dinyés Dániel közreműködésével, és a VoiSingers meglepetéskoncertje

A szünetben extra programokkal és jótékonysági könyvvásárral várják a kedves vendégeket.

Legyen Ön is részese egy felejthetetlen estének a Kodály Központban, és élje át a művészekkel azt a csodálatos érzést, hogy adni jó!

Jegyinformáció: kodalykozpont.hu | pecsibalett.hu

ITT FOGLALHAT, KLIKK!

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés