8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaCsúcsprodukciókkal készül a Pécsi Nyári Színház

Csúcsprodukciókkal készül a Pécsi Nyári Színház

Páratlan előadásokkal és sztárparádéval indul idén nyáron is a június 18-án startoló Pécsi Nyári Színház. A részletes programot péntek délelőtt a Tettyén ismertették a színházvezetők, a városvezetést pedig dr. Őri László alpolgármester képviselte. Ezen a nyáron is elkényeztetik a színházkedvelőket a színes felhozatallal.

Világhírű darabokat és a legnevesebb színészeket hozza Pécsre a nagy múltra visszatekintő Pécsi Nyári Színház. A programokat ismertető, rendezvényigazgató Vidákovics Szlávenen kívül jelen volt még Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, és Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója is.

Őri László alpolgármester szerint a város életében tradicionálissá vált a Pécsi Nyári Színház, amely a POSZT utáni időszakban szolgáltat kikapcsolódást és felemelő szórakozást a kultúrakedvelő pécsiek számára. A programok után érdeklődők biztosan találnak majd kedvükre való előadásokat, hiszen a műsor roppant sokszínű és változatos.

A városvezetés igyekszik minél nagyobb támogatásban részesíteni a Pécsi Nyári Színházat, az idei évben 30 milliót különítenek el a rendezvény számára.

nyári színház, hl03
Nagyon gazdag az idei Nyári Színház programfüzete

Vidákovics Szláven, a rendezvény igazgatója elmondta, a 20 estén keresztül tartó programsorozat több mint 13 produkcióval szórakoztatja a pécsieket.

Idén is a legnagyobb nevekkel találkozhat a közönség: eljön Xantus Barbara, Kovács Patrícia, Hujber Ferenc, Hernádi Judit, Pindroch Csaba, Laár András, Dolák-Saly Róbert és így tovább, még hosszú a sor.

A Pécsi Nyári Színház két év múlva jubileumát ünnepli, 2018-ban lesz 40 éves a fesztivál. Az igazgató szerint az idei programsorozat már tekinthető egy felvezetőnek.

Jövő évre célul tűzték ki, hogy a Sétatér Fesztivállal szorosabbra fűzik a kapcsolatot, és a színházi előadásokat, baletteket fűszerezik a könnyűzenei és gasztro jellegű rendezvénnyel.

nyári színház, hl04
Hernádi Judit is feltűnik a Mindent Éváról című darabban

Vidákovics szerint a Nyári Színház és a Nemzeti Színház, illetve a Pécsi Balett hármas kapcsolata fantasztikus előadásokat tud eredményezni minden évben – a nyári fesztiválnak szüksége is van a támogatásra.

Két előadást emelt ki a programsorozatból: a Játszd újra, Sam! Woody Allen klasszikus darabja, melyet a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen adnak elő, Lipics Zsolttal a címszerepben. Ken Kesey örökzöld műve, a Száll a kakukk fészkére pedig igazi unikumnak ígérkezik: a Pécsi Balettel társulva a darab egy ritkán játszott műfajban, táncszínház formájában kerül színpadra. A Vincze Balázzsal közösen létrehozott és koreografált mű biztos sikernek ígérkezik.

A jegyeladásokról szólva elmondta, a tavalyi online jegyváltások során kiderült, az ország számos részéről érkeznek nézők Pécsre, nem csupán a szűk régió adja a közönséget. A Pécsi Nyári Színház így a város turisztikai vonzerejét is jelentős módon növeli.

Az online jegyvásárlás péntek délelőtt 10 órai kezdettel nyílott, június elsejétől pedig a Színház téri pavilonban és a Perczel utcai Horvát Színház épületében is zajlik majd jegyértékesítés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő