12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaCsütörtök: a koncertek és tojások napja

Csütörtök: a koncertek és tojások napja

Idén sem múlhat el a húsvéti készülődés ideje a „Húsvétváró” nélkül, amely a Széchenyi téren, csütörtök délután kínál szórakozási lehetőséget. A zene kedvelőinek a „Nápolyi Dalok” teremtenek kellemes estét a Kodály Központban.

A Húsvétváró tizennégy éves múltra tekint vissza, az idei évben a Pécsi Kulturális Központ kiemelt eseményként kezeli a nagyszabású rendezvényt. A részprogramok délután egy és öt óra között zajlanak

A színpadon pécsi általános iskolák gyerektáncosai mutatják be tudásukat a „Tavaszváró” című színjátékban, Kozmáné Schneider Mónika koreográfus segítségével. A 120 táncost felvonultató előadás nem először aratott sikert az elmúlt évek Húsvétváróin.

Ezen felül különleges kiállítás is megnyitja kapuit a téren: a dél-dunántúli régió legjobb tojásfestői mutatják be a kézművesség legnagyobb precizitást igénylő mesterségét. A baranyai somogyi, és tolnai tojásíró asszonyok, mesteremberek remekei minden évben számos turistát vonzanak Pécsre.

Este hét órakor olasz operák töltik be a Kodály Központ nagytermét a „Nápolyi Dalok” elnevezésű koncerten, amely során ismét nemzetközi hírességeket köszönthetünk a városban.

Marcello Girodani tenor visszatérő vendége a világ legnagyobb operaházainak, a New York-i Metropolitan és a Milánói Scala színpadán is sokszor találkozhat vele a közönség. Sokszínűségének és egyedi hangterjedelmének hála, könnyed és drámai operák egyaránt szerepelnek repertoárjában. Pécsett a szintén nemzetközi sikerekkel rendelkező szoprán, Miklósa Erika oldalán lép színpadra.

Ezen az estén Steven Mercurio vezényli a Pannon Filharmonikusokat. A karmester-zeneszerző már fiatalkorában mély tiszteletet vívott ki magának, nagysikerű operabemutatók egész sora fűződik nevéhez. Vezényelte a Bécsi Szimfonikus Zenekart, három évig volt másodkarmestere a New York – i Metropolitannek, emellett rendszeresen ő vezényel Andrea Bocelli nemzetközi turnéin. Dolgozott már együtt többek között Stinggel és Chick Coreával is.

Karmesteri munkássága mellett zeneszerzőként is elismerést szerzett. Gyakran komponál zeneműveket Plácido Domingo, Rolando Villazon, vagy a Secret Garden számára.

További csütörtöki programok:

Simply English Zene Klub – Civil Közösségek Háza, 19:00

Emberek Hangszerekkel, Eufória, Zenit együttesek koncertje – Billentyű, 20:00

MélyPécs – Trafik, 20:00

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő