Koncertözön az Örökség Fesztiválon

A Sétatéren szeptember 15-én, csütörtökön a délután négy órai megnyitóval megkezdődik az Örökség Fesztivál, amely tíz napon át várja a látogatókat. Az első napon este hét órától a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, valamint a FusioGroup együttes ad koncertet a Barbakán téren, illetve a Dóm téri színpadon.

A FusioGroup zenekar a Barbakánban este hétkor vár mindenkit, aki szereti az igényes, klasszikus dzsesszzenét és az improvizatív előadásmódot. Az együttes a kilencvenes évek elején alakult Budapesten, s bár mostani formációja hat évvel ezelőtt nyerte el, a kezdetek óta elkötelezett a dzsessz műfaja iránt. Tagjai: Szendőfi Péter dobos, Romhányi Áron billentyűs, Kormos János (gitár), Elek István (szaxofon), valamint Barabás Tamás basszusgitáros.

A FusioGrouppal egy időben lép fel a Dóm téren a Vad Fruttik együttes. A kilencvenes évek ,,szárnypróbálgatásai” óta a veszprémi formáció hosszú utat tett meg a zene világában. A mai hangzás és stílus hat évvel ezelőtt alakult ki, s azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az öt zenész – Kerekes Gergely gitáros, Hock Zoltán basszusgitáros, Hock Attila dobos, Győrffi Gyula billentyűs, és Likó Marcell énekes – az egyedi szerzeményekkel egyre több rajongót toboroz magának.

A Vad Fruttikat régi ismerős, a Heaven Street Seven követi a színpadon. Az esztergomi csapat, akárcsak az előttük fellépő együttes, szintén a kilencvenes években alakult – még abban az évben elkészült első lemezük, amit eddig tíz album és tizenöt kislemez követett. A zenekar tagjai: Szűcs Zoltán (ének, gitár), Németh Róbert (basszus), Takáts Zoltán (billentyű, vokál), valamint Ábrahám Zsolt gitáros és Orbán Gyula dobos. Az alternatív rock kedvelői csütörtökön sem fognak csalódni a régi és új slágerekkel fellépő együttesben.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés