11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaDémont idéztek meg pécsi tinédzserek!

Démont idéztek meg pécsi tinédzserek!

Nem maradnak pécsi rémtörténetek nélkül a város horror-rajongói, ugyanis a Horror Stories of Pécs amatőr filmes csapata a jövőben több rövid, ijesztő kisfilmmel fogja borzolni az idegeket!

A pécsi horrortörténeteket készítő lelkes amatőr filmes csapat, a Horror Stories of Pécs tagjai egyáltalán nem ülnek babérjaikon, a tavaly decemberben debütált, mobiltelefonnal felvett vérbő egyórás „A Panel”, valamint az idén márciusban bemutatott életre kelt gyilkos japán baba közel egyórás története (melynek címe „A Baba”) után a srácok egy új, több rövidebb filmből álló projektbe vágtak, melynek főszerepében természetesen továbbra is a rémület és a rémisztés áll.

A Panel:

Németh József, a horrorsztorik író-rendezője lapunknak elmondta, a stáb tagjaival közösen döntöttek arról, hogy készítenek egy mini horrorszériát, mivel rengeteg megvalósításra váró ötletük gyűlt össze az elmúlt hónapok során. Mint mondta, a sorozat minimum 2, maximum 8 perces rövidfilmekből fog állni, és nagyjából 2-3 havonta jelennek majd meg a Horror Stories of Pécs YouTube-csatornáján.

A Baba:

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a horror-rajongókból álló filmes csapat nem fog a jövőben hosszabb filmeket készíteni. A következő „egész estés” alkotásukat szeptemberben kezdik írni, és Németh József kiemelte, hogy a rövidfilmes szériát és a hosszabb filmeket párhuzamosan is tudják majd forgatni, a két formátum nem üti egymást.

– Nem görcsölünk, nincsenek határidőink, úgy csináljuk a filmeket, ahogy tudjuk. A terveink szerint a következő nagy filmünk előtt egy kicsit azért belehúzunk, 2-3 rövidfilmet addig szeretnénk leforgatni – mondta.

Németh József író-rendező A Panel forgatásán

Azt pedig, hogy a srácok nem tétlenkednek, mi sem példázza jobban, mint az, hogy nemrég megjelent a rövid-széria első darabja, a 3 perces „Pince”, mely a ’90-es évekbe utaztatja vissza a nézőket egy kis borzongás erejére.

Pince:

A történet ötletes és aktuális is, az 1996-ban játszódó sztoriban ugyanis unatkozó pécsi tizenévesek a nyári szünetben szellemet idéznek szüleik távollétében, amit hamar meg is bánnak, mert szellem helyett egy közel sem barátságos démont sikerül életre hívniuk. A tinédzsereket alakító fiatalokat egyébként a csapat a nemrég megrendezett szereplőválogatásuk során választotta ki, tehát úgy tűnik, hogy sikerült megszólítaniuk a fiatalabb pécsi horror-rajongókat is nem mindennapi kezdeményezésükkel.

Németh József végezetül elmondta, hogy a Horror Stories of Pécs filmjeit egyre többen nézik, ami annak is köszönhető, hogy a horrorfilmekkel, horror-videojátékokkal, horror-regényekkel foglalkozó Borzongás magazin is felkapta a srácok munkáit.

Itt pedig a videónk, amit A Panel egyik ijesztő forgatási helyszínén készítettünk:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő