Díjeső a Pécsi Balett művészeinek

Hirdetés

A tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait. A díjak átadására várhatóan ősszel egy szép gálán kerül sor – olvasható a Pécsi Balett lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Idén is több rangos szakmai díjat kaptak a Pécsi Balett művészei.

Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán- és Seregi-díjas koreográfus, művészeti vezetőt Az évad legjobb alkotójának választották. Érdekesség, hogy a Pécsi Balett honlapja szerint Vincze Balázs a díjat odaítélő Magyar Táncművészek Szövetségének elnökségi tagja 2008 óta.

Koncz Péter magántáncos modern-kortárs kategóriában – pályája során második alkalommal – Az évad legjobb férfi táncművésze elismerést nyerte el.

Varga Máté táncművész modern-kortárs kategóriában Az évad legjobb pályakezdő táncművésze lett.

Kis Jana Luca, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium végzőse, a Pécsi Balett rezidens ösztöndíjasa, színházi táncos kategóriában Az évad legjobb végzős növendéke díjat kapta.

Mihályi Gábor Kiváló és Érdemes művész, Harangozó Gyula-, Imre Zoltán-, Sipos Orbán-, és Seregi László-díjas, a Magyar Táncművészek Szövetsége elnökének üzenete és a díjazottakról készült kisfilm itt nézhető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=0Vx9_B_FetA&feature=youtu.be

A képek forrása: Pécsi Balett (A portrékat Fabinyi Annamária, a Carmina Burana című előadásunkról a fotót Mihály László készítette)

Hirdetés