Egészen Japánig jutottak a pécsi táborban készült csodás rajzok

Az Esztergár Lajos Családsegítő-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK) és a Murál Morál Egyesület támogatásával valósult meg az a nyári tábor, melyen tizenhét 8-14 éves korú gyermek vehetett részt Pécsett. Most pedig 10 gyermek rajzát állították ki a japán Lámpások Fesztiválján.

Japánban a nevezett fesztivál nemzeti ünnepnek számít. Ilyenkor a helyiek gyönyörű papírlámpásokat készítenek, amelyekbe égő gyertyát tesznek, majd a folyóra, a tengerre vagy az óceán vizére rakják és hagyják őket elúszni, esetleg elengedik a levegőben és azok elszállnak az éjszakában. A fényük arra hivatott, hogy a család elhunyt tagjainak lelkét vezessék. Az idei évben a kórijamai fesztivál szervezői arra gondoltak, hogy a világ valamennyi szegletéből kérnek általános iskolások által készített gyermekrajzokat, mellyel céljuk a nemzetek összetartozásának, együttműködésének, összefogásának hirdetése volt.

– A nyári gyerektáborunk célja az volt, hogy a digitális világtól eltávolodva, a gyerekek felfedezzék magukban a közös játék és alkotás örömét. Az alkotói folyamatban való elmélyülés önmagában is gyógyító erővel bír, megnyugtat, kisimít, önbizalmat ad. Ha mindezt egy közösségben tesszük, az megsokszorozza ennek hatását. A részvételnek nem volt feltétele a képzőművészeti előképzettség. A tábor keretében készültek azok a művek, amiket átadtunk a Lámpások Fesztiválja szervezőinek – így Nagy István, az ECSGYK igazgatója.

Íme, néhány fotó a lámpásokról: 

Hirdetés