12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapArtEgy csodás, rejtélyes anyaggal ismerkedhetünk meg Pécsen

Egy csodás, rejtélyes anyaggal ismerkedhetünk meg Pécsen

Újabb izgalmas programra hívják a művészetkedvelő pécsieket: a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában nyílik meg szeptember 24-én a Pécsi Zománcműhely Egyesület „A tűzzománc rejtélyei és megoldások” című kiállítása.

A kiállítás megnyitója szeptember 24-én, csütörtökön 17 órakor lesz, a házigazda dr. Husz Mária esztéta, a Gebauer Galéria művészeti vezetője. Az eseményen tárlatvezetés is lesz, melyet a köszöntővel együtt H. Barakonyi Klára képző- és iparművész művészeti vezető tart. A kiállítást egyébként Hidasi Ágnes képzőművész nyitja meg, majd néhány szép zongoradarab is felcsendül Marton Ákos jóvoltából.

A kiállítás a IV. Pécsi Tanuló Fesztivál rendezvénye, a különleges tárlatot október 21-ig 9 és 19 óra között tekinthetjük meg hétköznapokon.

A Pécsi Zománcműhely jövőbeni célja egyébként az anyagban rejlő lehetőségek további kutatása, új zománcművészeti alkotások létrehozása, népszerűsítése. Mint írják, a zománc egy nagyon színes anyag, „a fény erejével él, ezért lelke van, élni, jobbá lenni segít”.

Kiemelt képünk illusztráció.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő