10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapFesztEgy fürge kék süni fog szaladgálni a Zsolnay-negyedben!

Egy fürge kék süni fog szaladgálni a Zsolnay-negyedben!

Nemcsak a mozikban hódít Sonic, a sündisznó, a Zsolnay Negyed konzolos játszóházában is övé lesz a főszerep 3 napig. Március 6–8-án a Sonic hétvégén a konzolok generációin megjelenő Sonic programokat próbálhatjuk ki, sőt, verseny is lesz, amelynek fődíja egy Tablet PC, természetesen Sonic programokkal telepítve.

A pécsi Csodák Palotájaként ismert Labor – Játechtér a Zsolnay Kulturális Negyed természettudományos játszóháza. A látogatók itt meg is érinthetik a tudományt, a Játechtér nevű konzolos játszóház részen pedig kipróbálhatják az elmúlt 30 év legjobb videójátékait.

Márciusban tematikus Sonic hétvége várja a látogatókat, de mit is kell tudni erről a figuráról?

Az elmúlt két évtizedben a SEGA videójáték-fejlesztő és kiadó cég örökre beírta magát az elektronikus szórakoztatás aranykönyvébe. A legelső SEGA-konzol 1982-ben jelent meg Japánban. A konkurens Nintendo karizmatikus arca Mario volt, ezért a SEGA is megalkotott egy kultikus figurát: Sonicot. A fürge, kék sündisznó azóta is hatalmas rajongótáborral rendelkezik az egész világon.

A Sonic hétvégén a Labor – Játechtérben a konzolok generációin megjelenő Sonic programokat próbálhatjuk ki. Emellett sok más játékkal lehet majd találkozni, illetve március 7-én megrendezik a Sonic versenyt is. Minden gépen egyszerre két fő fog versenyezni, a győztesek továbbjutnak, végül az első három helyezettet díjazzák.

A versenyek szombaton 11, 13, és 15 órakor kezdődnek. A fődíj egy Tablet PC, Sonic programokkal telepítve. Nevezés a helyszínen lehetséges, legkésőbb március 7-én 13.00-ig.

A tematikus hétvégén két konzol különlegesség is kiállításra kerül, és kipróbálható lesz a negyedik generációs SEGA Mega-CD II és az ötödik generációs SEGA SATURN gép is.

További részletekért kattints ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő