Hirdetés

Egy új darabot mutatnak be október 13-án a Pécsi Nemzeti Színházban. A 16 éven felülieknek ajánlott, a Mecseki tigris, vagy amit akartok című darabot Fábián Péter írta és Horváth Szabolcs zenésítette meg. 

A színház honlapján már olvasható a darab beharangozója, amit ha megnézel, biztosan kíváncsi leszel a darabra:

„Gefin Géza a kortárs magyar drámairodalom meghatározó alakja lehetett volna, ha nem azokat a drámákat írja meg rövid élete során, amelyeket megírt. Műveiben ott lebeg a remekművé válás délibábja, de a délibáb délibáb marad, a papírra vetett sorokból pedig visszamered az utókorra a kiábrándító valóság: a dilettantizmus. Minden sora majdnem telitalálat. Ez a »majdnem« teszi sorsát oly tragikussá. Mintha nem azt írta volna le, amire valójában gondolt, hanem amiről azt hitte, hogy gondolnia kell. Minden bizonnyal Gefin Géza remekművei a megíratlan drámái. De ezek valahogy nem tudtak műegésszé lecsapódni képzelete éterteréből. Ó, bárcsak létezne olyan eljárás, melynek segítségével felboncolhatnánk egy drámaíró agyát! Vajon mire bukkannánk homloklebenyének képzeletért felelős rekeszében? Hány magyar Shakespeare, hány magyar Molière halt meg ismeretlenül csupán azért, mert nem írták le, amit le kellett volna írniuk?!”

A darabban egyébként számos neves színészt láthatunk majd, többek között Herczeg Adriennt, Vlasits Barbarát, Götz Attilát, Stenczer Bélát és Piti Emőke.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét