8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKoncertEgy simogató hang januárban

Egy simogató hang januárban

A Mentronóm Jazz Klubban a 2018-as esztendő is jól kezdődik: január 18-án a Zsolnay-negyed E78-as koncerttermében 20 órától a Szőke Szandra Quintet játszik.

A Szőke Szandra Quintet 2014-ben alakult jazz-zenekar, melynek tagjai Szőke Szandra – ének, Cseke Gábor – zongora, Fekete István – trombita, Oláh Péter – nagybőgő, Pusztai Csaba – dob, ütőhangszerek. Vagyis ebből a névsorból is kiderül, hogy az együttesben a hazai jazz elismert, kiváló művészeit találjuk.

Memory Palace című lemezük sikerrel debütált itthon és külföldön egyaránt, az album címadó dala a VII. Jazzy Dalversenyen dobogós helyet ért el.

Zenei koncepciójukban a hangsúly a saját szerzeményeken van, de megfér mellettük egy-egy versfeldolgozás, vagy akár egy Kimnowak-sláger is. Dalaikban a szöveg egyenrangú fontosságú a zenével, s a történet a dallamokban is visszatükröződik.

Ahogy a jazz.ma internetes szaklapon írták: Szandra szövegei mélyek, de játékosak. A hangja finoman simogató. Olyan, mintha mellettem ülne a kanapén, és a fülembe dúdolna.”

Ezt a simogatást élvezheti a pécsi közönség is ezen a januári téli estén.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő