Egyedülálló vasútmodell-parádét rendeznek Pécsett

Magyarországon egyedülálló és Európában is ritkaságnak számít az a vasútmodell-kiállítás, amit most hétvégén rendeznek a Pécsi Kulturális Központban. A vasúthálózat kicsinyített mása több száz kilométert fedne le a valóságban, most viszont a terepasztalok felett óriásokként mélázhatnak a gyerekek és felnőttek egyaránt. Az élmény pedig garantált!

hirdetés
Uránia Mozi

Van olyan vonat, ami több mint 600 ezer forintot ér és van olyan is, amit külföldről kellett beszerezni.

A 23 négyzetméteres terepasztalon mindig történik valami

A pécsi modellezők idén 50 éve űzik hobbiként a modellezést, aminek egyik legnagyobb attrakciója ez a 23 négyzetméteres terepasztal. Ezt 1993-ban kezdték építeni és még most sincs kész. Folyamatosan bővítik.

Kukkants be Abaliget és Godisa állomásaira!

A hatalmas terepasztal egyik érdekessége, hogy a modellezők a Mecsek vadregényes, kacskaringós szakaszát is lemodellezték. Egészen pontosan Abaliget és Godisa állomását. Szóval, ha valakinek nincs kedve vagy ideje oda elvonatozni, most a terepasztal felett eltűnődhet kicsit a miniatűr világ szépségén.

Abaliget

Miniatűr városi élet folyik itt, kérem szépen!

Az ember azt hinné, hogy egy ilyen terepasztal nem tudja sokáig lekötni a figyelmét, hiszen megy rajta egy-két vonat és ennyi. Itt viszont más a helyzet. A terepasztalon olyan apróságokat is megépítettek, amik hosszú percekig lekötik a szemlélődőt. Láthatunk esküvőt, temetést, biciklistákat és a városi élet minden mozzanatát a sínek mentén.

Pécsi az egyik legidősebb klub

A vasútmodellezés Németországból indult az 1900-as évek elején. Pécsett 50 éve hódította meg a gyerekeket. Azóta töretlen a sikere. Bár a gyerekek felcseperedtek, most 50-60 évesen is ugyanúgy űzik ezt a tevékenységet a fiatalokkal karöltve.

vonat2
vonat
vonat3
vonat4
vonat5
vonat6
vonat7
vonat8
vonat9
vonat10
vonat11