Egyetlen napig látható a különleges Kispál-film

Egyetlen napon, november 24-én játsszák a mozik Merényi Dávid Napozz Holddal című filmjét, amelyet a Kispál és a Borz idei augusztus 9-i búcsúkoncertjéről készített; a filmnek nemcsak forgalmazása, hanem képi megvalósítása is egyedülálló.“A Napozz Holddal tükörreflexes fényképezőgéppel készült, a videórögzítő funkció használatával. A masinákra helyezett optikák segítségével mozi minőségű felvételeket lehetett kihozni” – magyarázta a különleges technika lényegét Merényi Dávid. A film elsősorban a rajongóknak szól: korrajz a Kispál és a Borzról, valamint a zenekart körülvevő emberekről. Az alkotás bemutatja a búcsút megelőző egy hónapot, az előkészületeket.

A rendező felidézte, hogy áprilisban a rádióból értesült arról, hogy a Kispál és a Borz augusztusban a Sziget fesztiválon elbúcsúzik a közönségtől. “Azonnal felhívtam telefonon Lovasi Andrást, hogy filmet akarok csinálni a témáról, mégpedig ezzel a különleges módszerrel. Júliusban kezdtünk forgatni, és a végére összesen 156 óra nyersanyag lett. Olyan mozit akartam, amely méltó egy kultikus zenekar 23 éves pályafutásához” – fogalmazott Merényi Dávid.

A Napozz Holddal című film mozis forgalmazása is különleges: egyetlen napon, november 24-én játsszák majd mozik, Budapesten öt helyen és további húsz vidéki helyszínen.

“Alapvetően az art mozikkal fogtunk össze, és közösségi fórumokat, weboldalt, a facebookot, a twittert használjuk a film kommunikációjára. Három-ötezer nézőre számítunk, a férőhelyek száma korlátozott. Minden vásárló a film dupla DVD-változatát is megkapja a jegyéhez” – fejtette ki a forgalmazásért felelős Donáth Péter.

A mozikban online közvetítés is lesz: a vetítés előtt a Kispál és a Borz tagjai a központi helyszínről, a fővárosi West Balkánból élőben jelentkeznek be és üdvözlik a közönséget.

A film november 24-én látható lesz a fővárosban a Corvinban, a Művészben, a Toldiban, az Odeonban és a West Balkánban, vidéken többek között Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Egerben, Gyöngyösön, Szegeden, Pécsett, Szombathelyen és Győrött, emellett tárgyalások folynak két erdélyi helyszín, Kolozsvár és Nagyvárad bekapcsolódásáról is.

A jegyek – áruk egységesen 3000 forint lesz – csütörtöktől vásárolhatóak meg az érintett mozikban, az online értékesítés a jövő héten indul.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés