Hirdetés

Tájékoztatóval egybekötött interaktív fórumot szervezett a fesztiválokra kitelepülő kereskedőknek és vendéglátósoknak a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A ZSÖK évente csaknem tíz fesztivált szervez, amelyek nem csak a látogatók, de a kitelepülő vendéglátós és kézműves vállalkozások körében is népszerűek. A vállalkozók a fesztiválok látogatottságának köszönhetően több terméket tudnak értékesíteni, gondoljunk például a Zsolnay Fényfesztiválra, ahol tavaly több mint 70 000 vendég fordult meg.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a kitelepülő vállalkozók minden, rájuk vonatkozó adózási jogszabályt pontosan ismerjenek. Ennek érdekében a Zsolnay Negyedben mintegy 20 kitelepüléssel foglalkozó vállalkozó részvételével tartott tájékoztatót és interaktív beszélgetést a NAV.

A „vállalkozóbarát” találkozó célja az volt, hogy megelőzzék a kitelepülésekhez kapcsolódó esetleges problémákat, ugyanakkor nem egyoldalú informálásról volt szó, hanem kölcsönös eszmecseréről, ahol a résztvevők megvitathatták a felmerülő kérdéseket is. A két kiemelt téma a jövedéki termékek, elsősorban a bor értékesítésének, és az online pénztárgépek használatának szabályozása volt.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét