Élettel töltenék meg a Király utca környékét

Péntek este bárki táncra perdülhet a Búza tér északi részén azon a rendezvényen, amelyet a Király utca és környékének fellendítéséért küzdő Király utcai Kereskedők és Szolgáltatók Egyesülete szervez. A Józsa Gergely Néptánccsoport műsora a népszerűnek ígérkező események előhírnöke lesz.

Pénteken, július 22-én este hét órától bárki kedvére rophatja a táncot a Búza tér felújított északi részén. Ekkor hív ugyanis szórakozni minden környékbelit és pécsit a Józsa Gergely Néptánccsoport egy kis közös mulatozásra, mozgásra.

Az egy-másfél órás műsort a Király utcai Kereskedők és Szolgáltatók Egyesülete szervezte azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kulturális eseményekkel, programokkal töltsék meg ismét a belvárost, s csábítsák vissza az embereket a Király utca környékére.

Mint ismert, évek óta nehéz helyzetben vannak a belvárosi üzlettulajdonosok és bérlők a város szívében felépített bevásárlóközpont, a parkolási díjak és a válság együttes hatásai miatt. A Pécs Holding új vezetése a folyamatos kommunikáció és együttműködés híve. A társaság a közelmúltban meg is állapodott az üzlettulajdonosok és bérlők képviselőivel, hogy közösen, együttes erővel tesznek meg mindent az üzletek és a környék fellendítéséért.

Barna Béla vezérigazgató már többször konzultált az érintettekkel. Legutóbb lapunknak azt mondta, hogy együtt gondolkodva érkezhetnek el a sokak boldogulását jelentő megoldáshoz. Ő többek között azt vallotta, hogy több programmal, színes eseményekkel meg lehet mozgatni az embereket, s ha már jelen vannak, a forgalmat is növelhetik így a boltosok, éttermesek.

Örsiné Kosár Beatrix, a Király Utcai Kereskedők és Szolgáltatók Egyesületének elnöke lapunknak elmondta: a mostani táncház csak a színesnek ígérkező belvárosi programsor első eleme. Ezentúl kéthetente péntekenként lesz valamilyen attrakció a belvárosban. Ezzel egy időben arról is folyik az eszmecsere az érintettek között, hogy – akár a parkolási díj levásárolhatóságával, akár más módon – valamilyen kedvezményt biztosítsanak a belvárosban vásárlók részére.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés