Elfeledett korok, innovatív megoldások

Bár a legtöbb múzeum és kiállítóterem a hétvégén zárva van, a Múzeum Galéria vasárnap is várja az érdeklődőket régészeti kiállítására.

Március 4-én, vasárnap délelőtt tíz és délután hat óra között látohatgató a „Régi idők, új módszerek” elnevezésű tárlat a Múzeum Galériában.

A tárlaton a látogatók bepillantást nyerhetnek közel hét év munkájába – milyen eredményeket értek el a régészek és tudósok a geofizikai, légi és terepi régészeti kutatások során, amelyek hét éve egy uniós pályázat megnyerésével kezdődtek?

A kiállítás nemcsak az eredményeket, hanem a különböző technikákkal, valamint mindezek jelentőségével is megismerteti az érdeklődőt. Az új, korszerű keresési módszerek új ismereteket, tapasztalatokat eredményeztek – a kutatók ezek által képesek voltak következtetni a lelőhelyek kiterjedésére és szerkezetére anélkül, hogy megbolygatták, vagy roncsolták volna azt. Ezzel pedig nemcsak a régmúlt értékeit védhették: nagyban hozzájárulhattak az örökségvédelemhez és a területfejlesztési tervekhez is.

Hirdetés