9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaÉlményműhely a Szélkiáltóval

Élményműhely a Szélkiáltóval

Rendhagyó programmal kezdődik a csütörtök: reggel megnyitja kapuit a „Művészeti-Tudományos Élményműhely” a Kodály Központban.
Az Élményműhely legfőbb célja, hogy a művészet iránt érdeklődő fiataloknak bemutassa a központot, feltárja annak célkitűzéseit, s a jövő generációjának tartogatott lehetőségeket. Műhelyek, versenyek, bemutatók segítik a művészi érzék fejlesztését. Elsősorban 7. – 8. osztályos és középiskolás diákokat várnak a szervezők. A diákcsoportokat fél nyolctól fogadják a szervezők, nyolckor kezdetét veszi az alkotás. A két képzőművészeti műhely és a zenei verseny előzetes bejelentkezést igényelt.

A grafikai műhely kapcsán a résztvevők a tér ábrázolásával foglalkoznak, nagyobb hangsúlyt fektetve a személyes benyomás kifejezésére, a tapasztalati alapokon nyugvó leképezés inkább háttérből érkező segítségnek számít majd.

A papírszobrászati műhely fő témája a Kodály Központ szerkezete, annak építési módja, s kapcsolata a zenével. Erről készítik a diákok öt – hat fős csoportokban a kisplasztikákat, amelyek nem csupán az épületet, hanem az ifjú szobrászok érzéseit, hangulatát is megjelenítik.

A zenei akadályverseny Kodály Zoltán életéről, műveiről, valamint a pécsi komolyzenei életről és a központról szól. A csapatoknak egy – egy térkép segít megtalálni a verseny állomáspontjait, ahol az ‘akadály’ legyőzésére, vagyis a feladat teljesítésére öt percet kapnak, utána át kell adniuk helyüket a soron következő csapatnak. A legtöbb pontot gyűjtők értékes ajándékot kapnak az eredményhirdetés folyamán.

Ezalatt improvizációs játékos műhelyek is nyitva tartanak, ahol zenével, mozgással kapcsolatos programok, valamint más játékos fejtörők, s egy óriáskirakó várják a fiatalokat.

A nap végén a Szélkiáltó együttes ad koncertet résztvevőknek, közös éneklésre invitálva az ifjú tehetségeket.

További csütörtöki programok:

Dominikánus Ház, 18:00 – Légúti allergia, Dr. Meskó Sarolta tüdőgyógyász előadása

Uránia Filmszínház, 20:00 – A király beszéde, angol dráma 2010

ZION, 22:00 – Space Inhalerz presents Dublic, Kollektíva

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő