Ezt imádni fogják a pécsi mozirajongók

Amíg van rá igény, marad a 3D

Véget ér a Cinema City pécsi egyeduralma. 2 és 3D-s ultramodern belvárosi premier moziként születik újjá az Uránia. Még idén!

Épp ma írtuk meg, hogy Pécsett valószínűleg nem lehet majd látni a legújabb hollywoodi szuperprodukciót: a Majmok Bolygója második részét. A jövőben azonban egyetlen sikerfilmről sem fognak lemaradni a pécsiek, mert hamarosan újra nyitja kapuit az Uránia – nem is akárhogyan.

– 2, illetve 3D-s premier mozit indítunk Pécsett, a legmodernebb digitális-, látvány- és hangtechnikával, ami ma elérhető – mondta a PécsMa.hu-nak Szabó Krisztián, az üzemeltető cég tulajdonosa.

2

Mint megtudtuk, a háttértechnikán kívül teljesen felújítják az Urániát belülről, megújul a nézőtér: megemelik az eddigi dőlésszöget is, hogy mindenki jól lássa a 65 négyzetméteres vásznat, valamint új és kényelmes fotelekkel rendezik be a “lelátót”, illetve a páholy-galériát.

– Premier mozi leszünk, azaz a legújabb filmeket vetítjük majd a hivatalos bemutatókkal egyidőben, csúcsminőségben. Jelenleg a belépőjegyek árkalkulációját végezzük, de az biztos, hogy olcsóbbak leszünk, mint a Cinema City – magyarázza Szabó, aki úgy tervezi, napi 3-4 vetítés biztosan lesz majd.

Azt, hogy pontosan mikor is nyit újra az Uránia, egyelőre nem tudták megmondani, noha már gőzerővel dolgoznak az épületen. Azt viszont biztosra ígérték, hogy már idén lezsűrizhetik a mozit a pécsi filmimádók.

Hirdetés