11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAjánljukFantasztikus zenei túra lesz Pécsen

Fantasztikus zenei túra lesz Pécsen

A zene örök szerelem címmel hirdet tematikus sétát az Irány Pécs NKft., melyen megismerhető lesz Pécs világszínvonalú zenei múltja. A program szombaton 10:30-tól kezdődik.

A séta során a résztvevők végiglátogatják a belváros zenetörténeti emlékhelyeit, mely által átfogó képet kaphatnak Pécs világszínvonalú zenei múltjáról, a város zenetörténeti érdekességeiről. Kiderül többek között, hogy hol és hogyan adott koncertet Bartók Béla, Fischer Annie és Jandó Jenő, kivel muzsikált vasárnaponként Zsolnay Júlia, valamint fény derül a Liszt Ferencet egykor énekszóval köszöntők kilétére is. A séta vezetője Tillai Gábor történész, aki a szakmai betekintés mellett személyes vonatkozású történeteivel is gazdagítja a programot.  

A részvételi díj 1.500 forint fejenként, a 6-12 év közöttieknek 750 forint, 6 éves kor alatt pedig ingyenes. Tüke kártyával a részvételi díj 1.000 forint. A sétán legfeljebb 70 fő vehet részt.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot írásban kell jelezni az [email protected] e-mail-címen péntek 15:00-ig!

Találkozó szombaton 10:15-kor a Pécs Pont irodájában, indulás negyed órával később a Pécs Pont irodája elől (Irány Pécs Turisztikai NKft., 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.).

A séta ötletgazdája a Pannon Filharmonikusok-Pécs NKft.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő