8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKultZónaFaültetéssel „búcsúzik" az idén kétszer elmaradt Ördögkatlan Fesztivál

Faültetéssel „búcsúzik” az idén kétszer elmaradt Ördögkatlan Fesztivál

„Ezen az októberi hétvégén elköszönünk ettől a vírusos, nehéz évtől, elköszönünk a kétszer is elmaradt 13. Ördögkatlantól, de ez a búcsú azt is jelenti, hogy a jövőre gondolunk, ami csak jobb lehet. Gyertek, ültessünk, hátha ezek a gyökerek is segítenek összetartani a világot” – írták a fesztivál szervezői, akik most faültetésre hívják az érdeklődőket október 23-án és 24-én az Ördögkatlan falvaiba.

Íme a programok:

Nagyharsány

Október 23-án 15 órakor faültetésre várják az érdeklődőket a Vásártér utcában.

Beck Zoliék zenélnek, a faluturisták és az Ördögkatlan főszervezői fát ültetnek, Szuhay Márton képzőművész pedig fából épít egy 13-as számot, melyet az esemény végén meggyújthatunk, elköszönve az idei fesztiváltól.

Az esemény egy részét (háromtól négy óráig) az Ördögkatlan Facebook-oldalán élőben közvetítik.

Beck Zoliék zenélnek

Villánykövesd

Október 24-én 10 órakor gyümölcstermő bokrokat ültethetünk a játszótér mellett, közben a kicsik a Zöld-Híd Alapítvány játszóházának örülhetnek, és lesz egy szuper gyerekelőadás is, Keresztesi József Mit eszik a micsoda? című darabját előadja: Matta Lóránt.

Faültetés lesz Villánykövesden is

Beremend

Október 24-én 15 órakor faültetés lesz a beremendi Szoborparkban/Lovaspályán, utána 17.30-kor a k2 Színház ősbemutatóját nézhetjük meg a színházteremben. A darab címe: Béke, avagy a nagy Dionüszia.

Egy kis ízelítő a darabról:

[su_quote]Vajon mit mondanánk az Isteneknek, hogy végre békét teremtsenek a világban? Vagy legalább Magyarországon? Baranyában például? Mondjuk, Beremenden, ahol először játsszuk ezt az előadást… Az úgynevezett kisembert kérdezzük: önmagunkat, benneteket, akik jelenlétetekkel megtisztelitek az előadást. Nézőinkkel együtt szeretnénk újratanulni a szólásszabadság jogát, s ha csak egy estére is, megülni a szabadság táplálta béke ünnepét.[/su_quote]

Játsszák: Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel, Piti Emőke. Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn, Horváth Viktória. Író és rendező: Benkó Bence, Fábián Péter.

A belépés ingyenes, beremendieknek lakcímkártyával, másoknak regisztrálnia kell, amit itt tudunk megtenni.

Fontos: a faültetéseknél a maszk használata ajánlott, az előadáson viszont kötelező.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő