Fedezd fel idegenvezetővel a pécsi világörökséget!

Hirdetés

Márciusban 6 alkalommal is részt vehetnek az érdeklődők garantált idegenvezetésen a Cella Septichora Látogatóközpontban. Ismerjük meg az 1600 éves, festett ókeresztény sírkamrák titkait!

A pécsi belváros szívében, a Világörökségi Helyszíneken egy ősi világba, Pécs római kori elődjébe, Sopianea-ba érkezik a látogató. Itt találhatóak a 2000 óta UNESCO világörökségi védettséget élvező, valamint a hungariumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák. A Cella Septichora Látogatóközpont modern multimédiás szolgáltatásai révén szinte megelevenedik a múlt.

Az ókeresztény sírépítmények tucatnyi földalatti sírkamrája több mint 1600 évig pihent a felszín alatt. Páratlanul különleges föld alatti világ várja a látogatókat, akik változatos alaprajzú sírkamrák, sírépítmények között bolyonghatnak. Ezek egy része festett, belső terük bibliai jelenetekkel és ókeresztény szimbólumokkal díszített, ami tovább növeli az emlék egyediségét, egyetemes kulturális értékét.

Az idegenvezetés a belépőjeggyel rendelkező látogatók részére 500 Ft/fő. A Tüke kártyával rendelkezők az Ókortól a középkorig jegyet 50 százalék kedvezménnyel válthatják meg!

Időpontok

március 2. 11.00

március 9. 11.00

március 15. 11.00

március 16. 11.00

március 23. 11.00

március 30. 11.00

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét