6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaFellép Dr. Alban és a Brooklyn Bounce is

Fellép Dr. Alban és a Brooklyn Bounce is

Dr. Alban, a nyolcvanas évek népszerű nigériai-svéd rappere, valamint a kilencvenes évek német trance-techno csapata, a Brooklyn Bounce is fellép az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT), amelyet július 3. és 9. között rendeznek meg Velencén – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A nemzetközi rapsztárrá válása előtt Svédországban fogorvosként praktizáló Dr. Alban 1990 és 1994 között aratta legnagyobb sikereit olyan megaslágerekkel, mint a Hello Africa, a No Coke, az It’s My Life, a Sing Hallelujah vagy a Look Who’s Talking. Dr. Alban a retróhullám keretében július 5-én lép fel Velencén az EFOTT-on.

A Brooklyn Bounce, azaz Matthias Menck (Double M) és Dennis Bohn (Bonebreaker) producer progresszív trance-techno duója a kilencvenes évek második felében volt elképesztően sikeres Németországban és Európa több más országában: kislemezeikből 2,5 millió kelt el. A Brooklyn Bounce az EFOTT zárónapján lesz látható-hallható.

A velencei fesztivál fellépői között lesz a magyar bluesrock egyik legfontosabb szereplője, Deák Bill Gyula is, aki július 5-én csütörtökön ad koncertet. „Megfordultam már pár EFOTT-on, a zenekarral idén újat is hozunk Velencére: az István, a királyból két dalt éneklek majd. Ezeket nemrég vettem fel a repertoáromba” – mondta Deák Bill Gyula, aki mellett az EFOTT-on koncertet ad a Csík Zenekar, a Quimby, a Tankcsapda, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, a Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint John Dahlbäck svéd dj is.

Tavaly Szolnokon tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg évről évre más helyszínen. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján és Orfűn is volt EFOTT.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő