7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaFestészet, beszélgetés, kóruskoncert

Festészet, beszélgetés, kóruskoncert

Kedden délután hat órakor Valkó László festőművésszel találkozhatnak az érdeklődők a Dominikánus Házban rendezett beszélgetés kapcsán.

A művész fotórealista festményein előszeretettel ábrázolja az embert a maga törékeny valóságában, túlzásoktól mentesen, emellett a gyűrt minta is rendszerint előfordul, mozgalmassá téve a megállított pillanatot. Az elmúlt pár évben sokat foglalkozott festészet és digitális képkészítés kapcsolatával, az alkotás során a klasszikus és a modern technika lehetőségeit egyaránt kihasználja.

A beszélgetést Kovács Orsolya művészettörténész vezeti. Az este során szó lesz a művész alkotásairól, életútjáról, valamint arról, milyennek látja a ma világát és a benne élőket.

Este hét órakor kezdődik a Komlói Pedagógus Kamarakórus koncertje az Irgalmas Rend Templomában. A „Kodály-emlékhangverseny” programjában magyar költők versei, egyházi énekek szerepelnek, a zenei aláfestésről pedig a Liszt Ferenc-díjas orgona- és zongoraművész, Király Csaba gondoskodik.

A hetvenes évek végén alakult kórus számos zenei díj tulajdonosa, felléptek az ország több nagyvárosában, emellett Európa más országaiban is arattak már sikereket.

A kart a pécsi Leőwey Gimnázium tanára, több gyermekkórus vezetője, Szabó Szabolcs karnagy vezényli.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő