5 meglepő program a Szamárfül Fesztiválon

A Szamárfül Fesztivál az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválja. Idén több mint 100 program várja a résztvevőket a Zsolnay-negyedben augusztus 18–20. között. A bőséges kínálatból szemezgetve bemutatjuk az 5 legizgalmasabb, legmeglepőbb programot.

Szamárfüles Művészet, Tudomány és Technológia az ÉlményMűhellyel

Időpont: augusztus 18-19-20. 15.00–18.00
Helyszín: Kék Váza udvar

Készítettél már kartondobozból robotot? Szeretnél oktaéder alakú buborékot fújni? Ne lógasd a szamárfüled, inkább gyere, fedezzük fel együtt a művészet, a tudomány és a technológia összefüggéseit! Amivel készülünk: 4Dframe, Zometool, Jomili, Re-Bot, BBC micro:bit, LUX, ITSPHUN és még számos meglepetés.

 

Vitéz László bábjáték-automata

Időpont: augusztus 19-20. 10.00–13.00 és 15.00–18.00
Helyszín: Bóbita Bábszínház melletti füves terület

Interaktív bábjáték-automata, amelyet a budapesti Kolibri Színház két művésze, Bodnár Zoltán és Gazdag László üzemeltet. Az Albert nevű automata minden arra járó érdeklődő – legyen az gyermek vagy gyermeklelkű felnőtt – kívánságát teljesíti.

 

Karzat Színház: mestertér

Időpont: augusztus 19-20. 10.00–13.00 és 15.00–19.00
Helyszín: Zsolnay kisasszonyok tere

A mestertér nyolc házában egy‐egy mesterember lakik, akiknek mesterségét cégtábla jelzi.
A játékosok feladata párosítani a házakon látható cégtáblákat a tér közepén álló cégérfa cégéreivel. A játékmesterek minden játék után kicserélik a cégtáblákat, így az új játékosokat új feladat várja.

Szamárfül Projekt – 3D-hologram készítés

Időpont: augusztus 19. 15.00–17.00
Helyszín: Streetball-pálya

Hogy a hologram bonyolult dolog lenne? Meglátjátok, nem is annyira! Sőt, annyira egyszerű, hogy akár te is elkészítheted és ámulatba ejtheted vele családodat, barátaidat.

Ládavasút: a hullámvasút élménye egyszerűen

Időpont: augusztus 20. 10.00–18.00
Helyszín: Pirogránit udvar

A gyerekek egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán. A ládavasutat könnyű megszeretni, bárhol bukkanjon is fel, hamar a gyerekek kedvence lesz.

 

Plusz egy:

A Szamárfül Fesztiválon nyílik meg az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, ahol több mint 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók. A Játechtér több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság. A Zsolnay-negyed Látogatóközpontjában várja a látogatókat augusztus 18-20. között, majd az ezt követő öt hétvégén is.

A Szamárfül Fesztivál teljes programja itt: http://www.szamarfulfesztival.hu/ (x)