Hajszobrászattal, utcai divatbemutatókkal, pécsi kisvállalkozók workshopjaival és izgalmas kiállításokkal robban be a 2018-as DesignPécs október 3–7. között. Az ötnapos rendezvény célja, hogy bebizonyítsa: Pécsett tényleg bárhova nyúlunk, művészettel találkozunk.

A Design Hét Budapest hivatalos partnerrendezvényeként a DesignPécset idén is megtartják minden eddiginél több programmal és partnerrel. A rendezvény ideje alatt technológiai, építészeti, képzőművészeti kiállítások, divatbemutatók, szemináriumok, tréningek és vásárok várják az érdeklődőket, de megismerhetjük a pécsi vállalkozók munkáját is workshopok keretein belül.

– Ma már nem lehet eladni úgy egy téglát sem, hogy azt egy formatervező át ne nézte volna – mondta Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára az esemény sajtótájékoztatóján pénteken. Hozzátette, hogy a designnak és a művészetnek mi sem adhatna jobb otthont, mint Pécs, az a hely, ahol bárhova nyúlunk, művészetet érünk.

Keresnyei János – a Kreatív Ipari Klaszter elnöke hangsúlyozta, Budapesten kívül egyedül Pécs rendezi meg a Design Hetet, amire azért is büszkék lehetnek a helyiek, mert a fesztivál – immár ötödik alkalommal – magas nívót képvisel.

Az idei esemény különlegessége, hogy az ötnapos rendezvény egyes programjai már most elkezdődnek, így a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. szervezésében szeptember 14-én nyílik meg a Zsolnay-negyed m21 Galériájában a Támogatott művek az iparművészetben – NKA25 kiállítás, majd Csúcsformában címmel nyílik tárlat szeptember 28-án a Pécsi Galériában, a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj anyagából.

A Nick-udvarban is nyílik kiállítás, melyet már szeptember 14-től megtekinthetünk! A Beton Arcai Kiállítás 5.0 alkotásai a LAFARGE Cement Magyarország Kft. jóvoltából készültek el. Kis-, és középvállalkozások, valamint termelők kézműves termékei és alkotásai között is böngészhetünk szeptember 28. és október 2. között a negyedik Pécsi Érték Kiállítás és Vásáron, de az Art of Ageing nevű ingyenes konferencián is érdemes lesz részt venni a PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézetében október 3–7. között. Nem utolsósorban pedig október 3-tól 24-ig látható a Pécs a jövőd kapuja című tárlat a Nádor Galériában, ami interaktív 3D-bemutatóval sorakoztatja fel a Modern Városok Program fejlesztéseit.

Üzletemberek is érkeznek Pécsre!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a kamarai Enterprise Europe Network pécsi irodája nemzetközi üzletember-találkozót szervez Open4Business 2018 Nemzetközi Üzletember Találkozó névvel, amely kiváló lehetőséget nyújt a DesignPécs résztvevői számára feltérképezni és kialakítani hazai és nemzetközi együttműködéseket 16 ország vállalkozóival. A Nana Bistróban október 3–7. között látható DesignPécs Vállalkozók Kiállítása a régióban működő vállalkozások designtermékeit, -koncepcióit mutatja be.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés