5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldFiatal rendezőknek hirdettek pályázatot

Fiatal rendezőknek hirdettek pályázatot

Fiatal filmrendezőknek hirdetett pályázatot az Európai Bizottság: a 18–35 év közötti filmeseknek egy rövidfilmben kell bemutatniuk, hogy mit jelent számukra az Európai Unió.

A Fiatal Filmrendezők Versenyére október 31-ig pályázhatnak azok a 18 és 35 év közötti fiatalok, akik az elmúlt öt évben legalább egy rövidfilmet készítettek. Jelentkezni az EU&ME kampány honlapján található online jelentkezési lap kitöltésével és egy rövidfilm szinopszisával lehet – közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

Az öt legjobb filmkoncepció 7500 euró támogatásban részesül. Filmötleteikben a mobilitás, a fenntarthatóság, a vállalkozások támogatása, valamint az alapvető emberi és fogyasztói jogok témaköreit dolgozhatják fel és mutathatják be kortársaiknak a jelentkezők. A pályázat öt nyertese egy-egy híres európai filmrendező mentorálásával valósíthatja meg ötletét.

A Fiatal Filmrendezők Versenye az Európai Bizottság által tavasszal indított #EUandME kommunikációs kampány legújabb programja. Az Y-generáció tagjainak, a mai 18 és 35 év közötti fiataloknak szóló #EUandME kampány keretében neves európai filmrendezők rövidfilmjei és fiatalokról szóló videók, digitális történetek mutatják be azt, hogyan segíti, illetve támogatja életüket, boldogulásukat az Európai Unió. A pályázatokat egy neves nemzetközi filmrendezőkből álló zsűri bírálja el, akik témakörönként két-két, összesen tíz filmkoncepciót választanak ki. Ezek közül közönségszavazással dől el, hogy melyik öt filmkoncepció alkotói kapják meg fejenként a 7500 eurós támogatást.

A zsűri tagjait – Jorgosz Zoisz görög, Tomasz Konecki lengyel, Matthias Hoene német, Zaida Bergroth finn, valamint Dalibor Matanic horvát filmrendezőket – az Európai Bizottság korábban felkérte arra, hogy készítsenek rövidfilmeket az unió értékeiről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő