5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKoncertFiatal tehetségek lenyűgöző koncertje

Fiatal tehetségek lenyűgöző koncertje

Kivételes sokszínűség: 33 ország képviseletében 58 énekes hallható egyetlen koncerten, Pécsett! Az Ifjúsági Világkórus július 13-án a Kodály Központban kezdi meg idei nemzetközi turnéját.

Az Ifjúsági Világkórus egy olyan színvonalas, nemzetközi zenepedagógiai-társadalmi projekt, mely minden évben 17 és 26 év közötti, tehetséges fiatal énekeseket szervez kórusba a világ minden tájáról.


A 2017-es nyári turnét Pécs és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., valamint az Europa Cantat-ot követően az irodáját Pécsre áthelyező Közép-kelet-európai Kórusközpont pályázta meg és nyerte el. Egy közel tíznapos pécsi próbaidőszak után az Ifjúsági Világkórus július 13-án, a Kodály Központban 19 órakor kezdi meg koncertturnéját, majd 10 koncertet ad Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában; Ken Wakia (Kenya) és Pad Zoltán (Magyarország) nemzetközileg is elismert karnagyok vezetésével. Az Ifjúsági Világkórusban idén 58 énekes lép fel 33 országból. A pécsi koncert repertoárját klasszikus és kortárs művek, valamint afrikai gospel, spirituálé, világzenei és népzenei átiratok alkotják.

Jegy és információ ITT!

(x)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő