Film készül a Bóbita Bábszínház ifjúsági darabjából

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 16 új, színházak és filmesek összefogásával streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra készülő produkciónak szavazott meg gyártási támogatást – közölte a szervezet az MTI-vel szerdán.

hirdetés
Uránia Mozi

Hat vidéki, egy határon túli és kilenc fővárosi színház, valamint filmesek együttműködéséből készülhetnek izgalmas, „crossover” művek. Az új támogatás célja, hogy mindkét terület alkotóinak és szakembereinek munkalehetőséget biztosítson – írja a közlemény.

A pécsi Bóbita Bábszínház például az #apa#anya#én című produkciójából kiindulva készít filmet, mely egy komplex színházi nevelési előadás bábokkal 14 éven felülieknek.

Káel Csaba a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI Igazgatóságának elnöke szerint a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében fontos, hogy a kultúra különböző területein alkotók összefogjanak és közösen használják a rendelkezésre álló eszközöket és forrásokat, beleértve a szakembergárdát is – olvasható a közleményben.

Kitérnek arra is: az új pályázat forrására a Nemzeti Kulturális Tanács mentőcsomagjából 1 milliárd forint állt rendelkezésre, amelyet az NFI saját támogatási keretéből egészített ki. A színházak filmterveikkel a hazai filmgyártók közreműködésével pályázhattak. A résztvevő filmgyártók vállalták, hogy tevékenységüket nonprofit jelleggel végzik és fiatal producereiknek adnak lehetőséget.

Kiemelt képünk forrása: Bóbita Bábszínház Facebook

hirdetés
Uránia Mozi