Film készül a Bóbita Bábszínház ifjúsági darabjából

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 16 új, színházak és filmesek összefogásával streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra készülő produkciónak szavazott meg gyártási támogatást – közölte a szervezet az MTI-vel szerdán.

Hat vidéki, egy határon túli és kilenc fővárosi színház, valamint filmesek együttműködéséből készülhetnek izgalmas, „crossover” művek. Az új támogatás célja, hogy mindkét terület alkotóinak és szakembereinek munkalehetőséget biztosítson – írja a közlemény.

A pécsi Bóbita Bábszínház például az #apa#anya#én című produkciójából kiindulva készít filmet, mely egy komplex színházi nevelési előadás bábokkal 14 éven felülieknek.

Káel Csaba a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI Igazgatóságának elnöke szerint a koronavírus-járvány következményeinek enyhítése érdekében fontos, hogy a kultúra különböző területein alkotók összefogjanak és közösen használják a rendelkezésre álló eszközöket és forrásokat, beleértve a szakembergárdát is – olvasható a közleményben.

Kitérnek arra is: az új pályázat forrására a Nemzeti Kulturális Tanács mentőcsomagjából 1 milliárd forint állt rendelkezésre, amelyet az NFI saját támogatási keretéből egészített ki. A színházak filmterveikkel a hazai filmgyártók közreműködésével pályázhattak. A résztvevő filmgyártók vállalták, hogy tevékenységüket nonprofit jelleggel végzik és fiatal producereiknek adnak lehetőséget.

Kiemelt képünk forrása: Bóbita Bábszínház Facebook

hirdetés

Hirdetés