Filmimádók dilemmája: HBO Go vagy Netflix?!

A filmeket és sorozatokat kedvelők dillemája lehet, hogy melyik oldal mellett tegyék le voksukat. Vannak magyarok, akik az HBO Góra, vannak akik a Netflixre esküsznek. Utánanéztünk, melyik kinek lehet jobb vagy rosszabb. 

Sokan annak ellenére sem biztosak a dolgukban, hogy egy hónapig ingyen kipróbálják mindkét videós oldalt. A hetediksor.hu filmes blog oldalán egy pécsi szerzőtől is olvashatunk a dilemmáról, aki szerint sincs egyértelmű válasz arra, hogy melyik jobb. A kérdés szerinte inkább az, hogy mely szempontok a legfontosabbak az adott előfizetőnek.

Összegyűjtöttünk néhány szempontot és véleményt, amik talán mégis könnyebbé teszik a választást.

A Netflix regisztrációját ITT kezdhetjük, az HBO Go előfizetői felületét pedig IDE kattintva érjük el

Pécsiektől a Facebookon kérdeztük meg, hogy ők melyik előfizetést választanák az egy hónapos próbaidő után. Ennek eredménye azt mutatja, hogy a válaszadók 62 százaléka a Netflix mellett voksolt és csupán 38 százaléka gondolja jobbnak az HBO Go kínálatát. Természetesen a minta nem reprezentatív, de az eredmény némiképp elgondolkodtató.

Rövid felmérésünk eredménye

Stryk Marcell hozzászólása szerint az alapján éri meg befizetni, hogy az ember éppen mit akar nézni. Szerinte nagyon jó a kínálat mindkét oldalon, az HBO Gón viszont megtalálhatóak a filmek és sorozatok magyar szinkronnal, míg a Netflixen általában csak eredeti nyelven vagy angolul, sok esetben még felirat sincs. Ennek ellenére ő inkább a Netflixet javasolná, a külön applikáció ugyanis megkönnyíti a filmezést mind tévén, mind számítógépen. Az HBO Go applikáció csak telefonon elérhető.

Szintén a Netflix mellett tette le voksát Lehmann Mirjam Lilla is, aki hozzászólásában kiemelte, ő személy szerint jobban szereti az HBO Go-nál. Nagyon tetszik neki ugyanis az offline mód, azzal le tud tölteni filmeket direkt a telefonjára vagy táblagépére. A tartalom is jobban tetszik neki, általában németül szokta nézni a sorozatokat/filmeket. Hozzátette még, az HBO Go talán jobb azoknak, akik nem beszélnek olyan jól angolul/németül, mert sokkal nagyobb a választék magyarul, sőt a Netflix magyar nyelvű sorozat-adatbázisa gyakorlatilag nem is létezik.

Árak tekintetében az HBO Go nyerné a versenyt, az egy hónapos próbaidő után 1990 forint egy hónap, melyhez összesen 5 készüléket lehet hozzáadni, illetve egy időben 2 készüléken lehet nézni egy időben. Egyféle csomag létezik, melyhez ez alapból jár. Az HBO csatorna előfizetés egyébként nem befolyásolja az árat, árulta el az HBO ügyfélszolgálat.

Netflix előfizetésből viszont a weblap három félét vehetünk viszont az ingyenes próbaidőszak után, a legolcsóbb csomagnak is 7.99 euró (körülbelül 2500 forint) az ára havonta. A drágább verziók abban különböznek ettől, hogy nagyobb felbontásban nézhetőek és akár több eszközön egyszerre. Egyébként az oldal teljes tartalmát megtekintheti és a csomagját bármikor lemondhatja bárki, előfizetésének típusától függetlenül.

A kérdés mindig az, hogy mit és milyen nyelven néznénk szívesen

A minőség mindkét oldalon nagyon jó, a sugárzással sincsenek problémák, ha az internetelérés rendben van. Azokhoz a műsorokhoz, melyek csak idegen nyelven érhetőek el legtöbbször van jó minőségű felirat is. Azon sajnos túl kell tennünk magunkat, hogy a műsorkínálat országonként és kontinensenként változó. Van, ahol több mindent meg tudnak nézni a felhasználók és van, ahol kevesebb film és sorozat áll rendelkezésre a magyarországi helyzethez képest.

A kérdésre tehát, hogy melyik a jobb, nincs egyértelmű válasz, a kérdés inkább az, hogy mi a fontos, az ár, a magyar nyelvű elérhetőség, a feliratok megléte, vagy az egyszerre csatlakoztatható eszközök száma, esetleg más szempont. Ha a cikk alapján továbbra sem tudunk dönteni, tényleg érdemes regisztrálni az egy-egy ingyenes hónapra mindkét csatornán.

SVOD
Subscription Video on Demand: A szolgáltatás lényege, hogy egy adott havi összegért cserébe a kínálatban elérhető összes filmet, sorozatot (és egyebet) korlátlanul (bármikor, bármennyi alkalommal) megnézhetjük.

Hirdetés