Fishing On Orfű: negyedszer is

Negyedik alkalommal rendezik meg a Fishing on Orfű fesztivált, a hazai alternatív zenekarok koncertsorozatát, ezúttal június 23. és 25. között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Fishing On Orfűt először 2008-ban hozta tető alá Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag), Rátgéber László kosárlabdaedző, valamint a szintén pécsi illetőségű Kálocz Tamás a baranyai megyeszékhelytől 15 kilométernyire található orfűi tóvidéken, a Panoráma Campingben. A szervezők közlése szerint idén több mint száz fellépő lesz, és olyan külföldi produkciókat is meghívtak a fesztiválra, amelyek eddig még nem jártak Magyarországon, ám ezek kilétét egyelőre nem fedték fel.

A magyar zenekarok közül biztosan fellép a Quimby, a Budapest Bár, a Bëlga, a Kiscsillag, a Psycho Mutants, a Subscribe, a Brains, az Óriás, a Heaven Street Seven, az Európa Kiadó, az Isten Háta Mögött, a Soerii & Poolek, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Hősök, a Blind Myself, a Pál Utcai Fiúk és a Halott Pénz.

Koncertet ad az amerikai énekes-dalszerző, Tom Waits tisztelőiből álló nemzetközi együttes, a Braindogs is, amelyben az osztrák Ripoff Raskolnikov, az angol blues-énekes Ian Siegal, Kiss Tibor és Varga Livius (Quimby), Varga Laca és Frenk (ex-Hiperkarma), valamint Nagy Szabolcs (ex-Hobo Blues Band) is játszik. Színpadra lép a Magyarországon már jól ismert két francia zenekar, a La Fanfare En Pétard és a Washington Dead Cats is.

A fesztiválnak helyet adó Orfűn megnyílt a napi háromezer fő befogadására képes strand, az aquapark, amely a közlemény szerint csúszdákkal, élménymedencékkel várja a fesztiválozókat, és elkészült a Pécset Orfűvel összekötő kerékpárút is.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés