11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaFura demonstráció miatt zárják le a fél belvárost

Fura demonstráció miatt zárják le a fél belvárost

Április 5-től 8-ig a belváros számos részét lezárják napközben egy demonstráció miatt – áll a hivatalos rendőrségi közleményben. Kiderült, hogy a lezárt közterületet valójában az Üres Tér színházi közösség foglalta le. Négynapos eseményük a „Mire vársz?” utcaszínházi fesztivál cím alatt fut.

Több helyszínen zajlanak majd a programok: a fiatalkorúak börtönében, a Király utcai Szabadkikötőben, illetve az utcán – ez lenne az az  „Éber Zóna”, amit az szervezők kijelöltek a fesztivál helyszíneként.

Kőrösi Márk, az Üres Tér társulat tagja, az esemény szervezője elmondta, a négynapos program során a csapat egész éves munkáját mutatják be a nagyközönségnek. A rendezvény keretében színielőadásokat tartanak a belváros utcáin.

mire vársz, fesztivál, art, hl01

A programsorozatot a Norvég Civil Kulturális Alap finanszírozza, nem csak az Üres Tér, hanem egy francia partnertársulatuk, az Ilotopie Company is számos rendezvény szervezője és résztvevője.

A szervező szerint számos tavalyi projektjüket tárják most a nagyközönség elé. A Börtönszínház már évek óta tart, ennek keretén belül az Üres Tér tagjai fogvatartottakkal együttműködve hoznak létre színdarabokat. Jó néhány diákszínház is fellép majd az elkövetkező napokban.

mire vársz, fesztivál, art, hl02

– Hogy miért demonstráció? Ez tulajdonképpen egy békés tüntetés lesz – ahogy a szervező fogalmaz –, az „emberi természet sokszínűségének bemutatásának szabadsága” mellett.

Az esemény részletes programja ezen a facebook-oldalon tekinthető meg.

[su_box title=”A szervező csapat” style=”soft” box_color=”#fd9c75″ title_color=”#0c0b0b”]Az Üres Tér egy olyan, 2004-ben indult kis alkotó közösség, amely egy sajátos, improvizációs, színházi játék alapú értelmezés szerint mutatja be a társadalom problémáit, és fogalmaz meg kritikát vele szemben. A játék erejével formálják az egyéniséget, és ösztönzik a személyiséget a kiteljesedésre.[/su_box]

Április 5-e (kedd) és 8-a (péntek) között az alábbi útszakaszokat zárják le:

Kedden

14 óra 30 perctől 16 óráig az Apáca utca – Széchenyi tér – Király utca – Majorossy Imre utca – Ágoston tér – Vince utca 11-13. szám menti útvonalat,

Szerdán

11 órától 11 óra 30 percig a Király utcát a Majorossy Imre utca kereszteződésétől a Széchenyi térig,

Csütörtökön

12 óra 30 perctől 14 óráig a Király utcát a Széchenyi tértől a Majorossy Imre utcáig,
15 órától 16 óra 30 percig a Király utca – Széchenyi tér – Janus Pannonius utca – Szent István tér – Ferencesek utcája – Jókai tér – Széchenyi tér útvonalat,
16 óra 30 perctől 18 óráig a Király utcát a Széchenyi tértől a Majorossy Imre utcáig,

Pénteken

17 órától 18 óra 30 percig a Király utca és a Majorossy Imre utca kereszteződése – Király utca – Lyceum utca – Tímár utca útvonalat,
18 óra 30 perctől 20 óráig pedig a Széchenyi tér – Király utca – Majorossy Imre utca – Ágoston tér – Vince utca útvonalat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő