Fúvószenei nagydíj: eredmények

A város főterén, a Széchenyi téren rendezett záróhangversennyel és díjkiosztó ünnepséggel befejeződött a Magyar Fúvószenei Nagydíj nemzetközi fúvószenei verseny és fesztivál.


A 11 országból érkezett mintegy 2000 fúvószenész és mazsorett közel 200 órányi műsorával az elmúlt héten Európa Kulturális Fővárosát, Pécset egyúttal a fúvószene európai fővárosává tette.

A nemzetközi zsűri – amelynek elnöke Lendvay Kamilló zeneszerző volt a nagydíjat az eredeti fúvószene kategóriában a szlovéniai Novo Mesto-i Krka Wind Orchestra-nak (vezetője: Matevz Novak), a koncertinduló kategóriában a Sásd Városi Koncertfúvós Zenekarnak (vezetője: Elek Péter), a szórakoztató fúvószene kategóriában a Kiskunfélegyházi Koncertfúvós Zenekarnak (vezetője: Tóth László) ítélte oda. – A szlovén zenekar egyúttal elnyerte „A Legjobb Együttes” díjat is.

A díjakat dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, dr. Révész Mária Pécs Város Önkormányzata Kulturális Bizottságának elnöke és a zsűri elnöke, Lendvay Kamilló zeneszerző adták át.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés