12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaGyerekzsivaj a zenészek körül

Gyerekzsivaj a zenészek körül

Vasárnapra egy igazán kitűnő akusztikus koncert ígérkezik a legkisebbeknek Pécsett, azért hogy a gyereknap hangulata sose múljon el. Délután hatkor az Expo Centerben az Alma együttes lép fel az apró közönség előtt.

Zenéjük egyedisége a gyerekdalok és a pergő etno párosításának köszönhető. A sajátos hangzás nyolc lemezt, két mesekönyvet, számtalan táncos – zenés koncertet, egy koncert DVD-t, és többszöri „FONOGRAM Díj” jelölést eredményezett.

A megalakuláskor a tagok még nem gondoltak ekkora sikerre a legfiatalabbak körében. A kilencvenes évek közepén alakult formáció első szerzeményei főként a felnőtteknek készültek. Klubbokban, színházakban léptek fel ismert színművészek társaságában. A váltás első gyerekkoncertjük sikerének köszönhető, amely után sorra kapták az ahhoz hasonló felkéréseket.

A tagok mérvadó zenei és színházi tapasztalata teszi a dalokat sokszínűvé és újszerűvé, a dallamok között a felnőttesebb műfajok elemei is visszaköszönnek.

Az alapító Buda Gábor (ének, vokál, gitár) gyerekszínészként kezdte a pályáját, rövid ideig felnőtteknek is játszott, illetve zeneszerzőként is dolgozott. Maroevich Gábor brácsaművész a Magyar Állami Operaház mélyhegedűse volt, majd hangtechnikusként és DJ-ként szerzett tapasztalatokat. Szabó Tibor (szólógitár, ütősök) kezdetben jazz és blues műfajban alkotott. A Night Coffee nevű, latinos zenekar alapítója és az Alma lemezeinek hangmérnöke.

Székely Balázs (furulya,kaval, szaxofon) a zenélés mellett a balett-táncot is kipróbálta, emellett a Fakutya nevű együttes egyik alapítója. Berkesi Alex basszusgitáros megjárta Európa legtöbb országát, a Közel-Keletet, és az amerikai kontinenst. Egyházi és komolyzenei lemezek mellett egy saját, világzenei stílusú albumot is készített.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő