Gyermekdalok a múlt ízével, a jelenben

Március 25-én, vasárnap délután négy órakor kezdődik Szalóki Ági és Vitai Ildikó, „Vadrózsából tündérsípot” című közös koncertje a Zsolnay Negyed É78-as termében.

A két neves előadóművész együtt áll színpadra, elhozva a régi idők vidám gyerekdalait, hogy megismertethessék őket a mai gyerekekkel, valamint emlékekkel teli perceket szerezzenek a kicsiket kísérő szülőknek.

Vitai Ildikó nevét a hetvenes években ismerthettük meg, amikor országos turnéra indult megzenésített versekkel, gyerekdalokkal, s hozzá szelíd gitárjátékával. Az elmúlt évtizedekben énekesként és zeneszerzőként is nagy sikereket ért el – több gyermek- és ifjúsági műsor betétdala kötődik a nevéhez.

Szalóki Ági a mai fiatalságban képviseli a régi értékeket, ötvözve azt a mai zenei igényekkel. Együttesek tagjaként és önálló fellépőként is számtalanszor aratott sikert a hazai, valamint külföldi színpadokon, fesztiválokon. Repertoárjában a népzene és a magyar, mint világzene kap nagyobb hangsúlyt, emellett a közönség számos megzenésített verset hallhatott előadásában.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés