10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAjánljukHamarosan kezdődik a városi fesztiválszezon!

Hamarosan kezdődik a városi fesztiválszezon!

Három varázslatos szó: Bor, Mámor, Pécs

A jobbnál jobb zenék mellett a gasztronómia is nagy szerepet kap a Bor, Mámor, Pécs fesztiválon május 4–7. között. A Széchenyi téren több mint 50 kitelepülő portékái közül válogathatunk, a színpadon pedig olyan közkedvelt előadók váltják egymást, mint a Roy & Ádám Trió, Boggie és a Kerekes Band.

A zenei stílusok sokszínűsége jellemzi a Zsolnay Örökségkezelő NKft. által szervezett Bor, Mámor, Pécs fesztivált. Csemer Boglárka „Boggie” a fiatal jazzénekes-generáció egyik legtehetségesebb és legüdébb jelensége, aki sajátos jazzes-sanzonos-popos világot épít. A pécsi Boja elsősorban a világzenében mozog otthonosan, míg a Roy & Ádám Trió a rockos vonalat erősíti. A Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Az Adamantin Jazz Group koncertje időutazást kínál a big band muzsika világába, a Kerekes Band pedig az ethno funk jeles képviselője.

Boggie
Boggie ismét Pécsre látogat

Ízek és illatok kavalkádjában nézelődhetnek a látogatók, hiszen Wossala Rozina látványfőzést tart, az Extrém Grill Bajnokság ínyencségeit pedig a Konyhafőnök című tévéműsor győztes csapata zsűrizi. Természetesen a Fűszerünnep megnyitója és a fűszerültetés sem maradhat el! A Pécs Város Bora választáson két bort díjaznak, az egyik nedű elnyeri Pécs Város Bora Szakmai Díját, a másik a Pécs Város Bora Közönség Díjat kapja. A bőséges borkínálatról a kitelepülők is gondoskodnak: 18 borász, 10 gasztronómiai és 24 kézműves pavilon kínálja portékáit a fesztivál ideje alatt.

Wossala_Rozina
Wossala Rozinát május 6-án, az Extrém Grill Bajnokságon láthatjuk

– A családok érdekeit szem előtt tartva ügyeltünk rá, hogy a fesztivál minden napjára jusson gyermekprogram is – hangsúlyozta Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője. A részletekről szólva elmondta: fellép a Recefice zenekar, gyermekműsort ad Dés András és Szabó T. Anna, a kicsik kipróbálhatnak számos kreatív játékot a népi játszóházban, részt vehetnek Zöld gyerekjátszón az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal és a macivarrást is elsajátíthatják az érdeklődők.

A programokon a részvétel ingyenes, kivéve Szabó T. Anna és Dés András Törésteszt című zenés irodalmi estjét és a Pécs Város Bora választást.

[su_animate duration=”2″]Részletes programsor ITT található![/su_animate]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő